− Vi er skikkelig stolte av skolen vår

Rektor og elever foran kunstverket Time Breaker.
Elevene er blant annet forøyde med de nye fleksirommene på skolen, i tillegg til at det nå er lettere å treffes på tvers av utdanningsprogram. Fra venstre: Rektor Harald Møller, elevrådsleder Maria Wangberg, elevrådsrepresentantene Bamo Kalik Hamid, William Nystad og Tiril Olivia Nyheim Slettingdalen. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

05.10.2023

Oppdatert:

06.10.2023 kl.08.56

Etter tre år med rehabilitering og bygging var det klart for offisiell åpning.

− Vi har fått flere steder å være, der det er lettere og mer naturlig å treffe elever på andre studieretninger enn vår egen. Elevene jeg snakker med en glade for at byggingen er over og at de midlertidige brakkene er borte. De er ordentlig fornøyde med resultatet, sier Maria Wangberg, elevrådsleder ved SVGS.

Hører daglig skryt 

Over 1000 rom er pusset opp, en ny borggård, borgsal og borgbutikk er på plass, nytt kjøkken og restaurant Barden, nye fellesarealer, skaperverksted, store fleksirom og mye mer – nå er Sandefjord videregående skole mer moderne og tidsriktig. 

− Etter tre år med planlegging og bygging er skolebygget endelig blitt tatt i bruk. Det er et signalbygg som representerer en tro på fremtiden til våre unge, sa fylkesordfører i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Terje Riis-Johansen.

Han inviterte torsdag 5. oktober til markering av ferdigstilt byggeprosjekt på Sandefjord videregående skole med flotte kunstneriske innslag fra elevene på musikk, dans og drama, omvisning på skolen og ikke minst avduking av kunstinstallasjon og nedsenking av tidskapsel. 

20231005_101221.jpg

Musikk, dans og drama-elevene satte tonen fra start. Høy kvalitet og en skikkelig miks av musikalske godbiter fylte rommet.


På tale- og gratulasjonslisten sto også ordfører i Sandefjord kommune, Bjørn Ole Gleditsch, og fylkesdirektør Arve Semb Christoffersen. 

Rektor ved SVGS, Harald Møller, er stolt av resultatet.

20231005_113505.jpg

Luft, varme og lys – den nye borggården blir vrimlested og sosial møteplass

− Vi har gledet oss til å ta det i bruk, og har allerede vendt oss til å bruke det. Jeg hører daglig skryt fra mange ulike hold om hvordan skolen fremstår. Det er blitt en moderne og tidsriktig skole som gir større muligheter for mangfoldige og varierte undervisningsformer, og for trivsel og læring, sier Møller. 

Tidskapsel som åpnes om 75 år

Kunstnerne DE JENS står bak kunstprosjektet Time Breaker. Deres oppdrag var å lage et verk som binder skolen og elevene sammen på tvers av avdelinger (les mer om det her). Vibeke Jensen and Santiago De Waele i DE JENZ har vært opptatt av å involvere ungdommene på skolen både i planlegging og gjennomføringen.

Kunstverket består av et tårn som kroner over en tidskapsel. Selve tidskapselen ble utformet av TEK-elevene på skolens metallverksted. Inne i tidskapselen finnes bidrag fra skolens elever om hva de verdsetter. Den skal åpnes om 75 år, når skolen markerer sitt 100-års jubileum. Frem til det kan elevene ta i bruk skråplanene i treverk fra lokalt tre som rammer inn den nye plassen foran tårnet. 

6Q9A1147.JPG
Kunstnerduoen Vibeke Jensen and Santiago De Waele i DE JENZ har involvert ungdommene i arbeidet med verket Time Breaker.


De gule og blå plattformermene er malt av elever og er allerede mye brukt av skolens elever. Tårnets skinnende overflate reflekterer forbipasserende og den skiftende himmelen som også kan betraktes gjennom åpningen i tårnets indre spiral. 

Se DE JNZ representere Time Breaker (YouTube). 

Vedtatt i 2019

Vedtaket som ligger til grunn for SVGS 2022, ble gjort i fylkestinget i des. 2019. Prosjektet har kostet kr. 630 millioner, og er den største bevilgningen gjort av Vestfold og Telemark fylkeskommune. 

20231005_112758.jpg

Peter, Emon og Tindra synes det nye kjøkkenet er godt å jobbe i. Her forbereder de dagens servering i restaurant Barden.

Rehabiliterings- og byggeprosjektet innbefatter rehabilitering av tre bygg på omkring 20 000 m2, samt tre nybygg på totalt 4 500 m2. Totalt utgjør prosjektet en energisparing på 37 prosent. Veidekke ga fra seg bygget 26. januar, og skolen kunne tas i bruk i sin helhet.

Les alt om det omfattende rehabiliteringsprosjektet og se bilder her: Rehabilitering gir innsparing.

Bildegalleri

Arve Semb Christoffersen, fylkesdirektør i Vestfold og Telemark fylkeskommuneOrdfører i Sandefjord kommune, Bjørn Ole GleditschFylkesordfører i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Terje Riis-JohansenRektor ved Sandefjord videregående skole, Harald Møller20231005_114425.jpgTidskapselen ungdommene holder inneholder SVGS-elevenes tanker og bidrag i forskjellige former. Åpnes om 75 år.  Restaurant BardenAbduhl trives godt i nye lokaler, han går tannhelse Vg3. Her snakker han med Liv Marit Hansen, direktør for utdanning og tannhelse i nye Vestfold fylkeskommune. 20231005_111845.jpg

Tall og fakta

  • Nye bygg og rehabilitering koster 628 millioner kroner inkl. mva.
  • Omkring 20 000 m³ og 1 016 rom er inkludert i rehabiliteringsprosjektet.
  • Omkring 4 500 m³ nye bygg (bygg N og O, Borgsalen, og utvidelse av bygg B).
  • 15 nye behovsstyrte ventilasjonsanlegg (VAV-anlegg). Kapasitet 277 000 m³/h
  • Bygg fra 1956 og 1976 har fått nye vinduer og yttervegger og yttertak er etterisolert.
  • Flygelsalen har fått nye vinduer
  • To høyspenttrafoer, 500 radiatorer og 2,5 km varmerør skiftet ut.