177 søkere har fått læreplass på én uke

Aksjonsuka: 177 søkere har per nå fått læreplass den siste uken. Lian har selv Foto: Privat

Av:

Marita Nilsen

Publisert:

14.08.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Over 100 dugnadsarbeidere har vært pålogget på Teams i en intensiv uke for å jobbe i herdig fra dugnadsarbeidet fra dagen før. Hele 177 søkere har fått læreplass på én uke i forbindelse med Aksjonsuka.

Hovedutvalgsleder for opplæring og folkehelse, Mette Kalve, er overveldet over hvor effektivt det kan være, om mange aktører og representanter samarbeider mot samme mål slik det blir gjort i Aksjonsuka.

- Denne aksjonen er et glimrende eksempel på at når vi er flere som jobber sammen på samme tid mot samme mål, så ser vi resultater. Jeg er så imponert over innsatsen som er lagt ned, både i forkant og underveis i denne aksjonsuka. Dette er utrolig viktig for ungdommene det gjelder, og et vesentlig bidrag til et av våre viktigste samfunnsoppdrag. Jeg håper vi kan fortsette å jobbe på denne måten, på tvers av sektorer, og at hele laget rundt ungdommene bidrar med sine gode krefter. Da er det større sjanse for å lykkes, sier Kalve.

Klikk deg inn for å bli lærebedrift her.

Møbelsnekkeri tar inn to lærlinger

Møbelsnekkerne Lien & Lian AS går fram som et godt eksempel på bedrift som er engasjert for fagopplæring. De har vært lærebedrift siden oppstart i 2012.

Daglig leder, Torbjørn Lian har to lærlinger i bedriften og velger å strekke seg litt lenger i år ved å ta inn to til.

- Det er moro å følge ungdommen å se at de lykkes. Det er viktig at fylkeskommunen har muligheten til å gi alle lærlinger en læreplass, sier Lian.

Ludvig Ulseth (18) har fått læreplass hos Møbelsnekkerne Lien og Lian AS og er veldig fornøyd med å være lærling i bedriften.

- Jeg er kjempe fornøyd med både valg av retning og læreplass. Jeg har lært at det bare er å si spørre når jeg lurer på noe, for da får jeg hjelp og erfaring på stedet, sier Ulseth, som er utplassert fra Thor Heyerdahl videregående skole.

Lian forteller om sine erfaringer fra tidligere lærlinger han har hatt i lære i bedriften.

- Lærlingen som tok svenneprøven i sommer fikk meget godt bestått og lagde et fantastisk flott produkt. Så her snakker vi om fagkompetanse og fagopplæringsholdninger av beste sorten, sier Lian.

Klikk deg inn for å søke læreplass her.

Flere får plass

I løpet av kommende uke er det flere søkere som kommer til å bli tildelt læreplass.

- Aksjonsuka er et kjempetiltak for å gi de søkerne som ønsker det, en læreplass. Jeg håper flere fylkeskommuner kan prøve en aksjonsuke å se hvor givende det kan være, sier Kalve.

WorldSkills8_vtfk_logo.jpg