Alt du trenger å vite om kompetanse i Vestfold og Telemark

Containere i Larvik Foto: Eva Susanne Drug

Av:

Ellen Just Hansen

Publisert:

09.09.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Vestfold og Telemark fylkeskommune lanserer i dag en ny statistikkløsning som lar deg undersøke kompetansesituasjonen i fylket. Her finner du de nyeste tall om yrkesgrupper, ledighet og utdanningsnivå i fylket.

Du kan undersøke utviklingen i yrkesgrupper, utdanningsnivå og næring gjennom en rekke interaktive figurer for kompetanseregioner i fylket. Løsningen viser videre arbeidsledighet for ulike yrkesgrupper i regionene, årsaker til utenforskap, utdanningsnivå, og resultater og overganger i utdanningen.  

Bredt datagrunnlag

- Vi har spesialbestilt data fra SSB og samarbeidet med NAV Vestfold og Telemark for å få data på et detaljnivå som ikke er tilgjengelig andre steder. For eksempel kan vi nå se på utvikling i antall bygningsarbeidere i Vest-Telemark de siste fem årene, hvor gamle de er og hvor mye utdanning de har, sier utviklingsleder Trine Orten Groven i analyseseksjonen VT+. – Det kan si noe om framtidige behov i denne yrkesgruppen.

Sidene er utviklet slik at brukeren skal få mulighet til å grave seg ned i tall som er interessante for henne, og det er lagt vekt på størst mulig fleksibilitet i mulighetene. 

– Det er stor bredde og dybde i dataene som tillater en rekke ulike visninger. Vi har forsøkt å legge til rette for en tilgang til dataene som gjør det mulig å finne nyttig og presis informasjon om kompetanse for mange i fylket, enten de jobber i kommuner med utdanning, næringsutvikling, karrieresentre, NAV eller andre steder, sier Orten Groven. 

Understøtter kompetansestrategien

Å utarbeide et regionalt kunnskapsgrunnlag er ett av fire foreslåtte satsingsområder i Regional strategi for kompetanse Vestfold og Telemark som nettopp har vært på høring.

Statistikkløsningen er utarbeidet for å bidra til å nå målene i kompetansestrategien, og er en utvidelse av kunnskapsgrunnlaget til kompetansestrategien VT+ utarbeidet i våren.

Statistikk videregående opplæring.png
I løsningen kan du se veksten i ulike yrkesgrupper i din region

Hvordan kan løsningen bli bedre?

VT+ ønsker tilbakemeldinger og innspill til utvikling av siden. Ta kontakt om du har forslag til forbedringer eller ønsker presentasjoner eller tall for en bestemt sektor.

«Tanken er at løsningen skal oppdateres årlig, og alle typer innspill til løsningen vil kunne bidra til at vi utvikler den i en enda mer brukervennlig og nyttig retning»

- Trine Orten Groven, utviklingsleder VT+

Kompetanse i arbeidslivet

Klikk deg videre til ny statistikkside her:

Interaktiv statistikkside om kompetanse i fylket

Erling Kielland Servoll
Rådgiver statistikk og analyse