Ambulansearbeider ble Årets lærling i Vestfold

FIKK PRIS: Glenn-Thomas Moldeklev Ekvoll er kåret til Årets læring i Vestfold. Loni Bjerkholt Pedersen fra fylkeskommunen og Bjørn Rudborg (Ap) ga han prisen.
FIKK PRIS: Glenn-Thomas Moldeklev Ekvoll er kåret til Årets læring i Vestfold. Loni Bjerkholt Pedersen fra fylkeskommunen og Bjørn Rudborg (Ap) ga han prisen. Foto: Anders Palmer Holmen

Av:

Kristin Berge

Publisert:

24.11.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Engasjert, hensynsfull og løsningsorientert var adjektiver som ble brukt da Glenn-Thomas Moldeklev Ekvoll ble kåret til Årets lærling i Vestfold. Onsdag mottok han og 115 andre sitt fagarbeiderbevis.

Onsdag ble den andre av tre seremonier med utdeling av fag-, svenne- og kompetansebrev arrangert på Bølgen kulturhus i Larvik.

115 fagarbeidere kom for å motta beviset sitt denne kvelden. 

I tillegg til fagbrev i 40 ulike fag, ble prisen Årets lærling i Vestfold delt ut. Blant alle de flinke, ferske fagarbeiderne, var det Glenn-Thomas Moldeklev Ekvoll som ble valgt. 
Det var Bjørn Rudborg som delte ut prisen. Han er leder for hovedutvalg for utdanning og kompetanse i Vestfold og Telemark fylkeskommune. 

Faglig reflektert

I begrunnelsen ble det sagt om Glenn-Thomas: "Som lærling ved Sykehuset i Vestfold HF/Ambulanseavdelingen/Ambulanseseksjonen i Sandefjord, har han vist stort engasjement og interesse for faget.  Han er faglig reflektert, noe som gjør at han er flink til å belyse at det er mange måter å løse et ambulanseeoppdrag på.  Han tar hensyn til kollegaer og stiller opp når det er utfordringer. Han er positiv og har en positiv innvirkning på arbeidsmiljøet. Han er løsningsorientert og ikke problemorientert. Han har ikke hatt fravær ut over normale korte sykedager. Han er alltid tidlig ute når han kommer på jobb og stepper inn ved behov også før vaktskiftet. Han er flink med både pasientbehandling og i kommunikasjon så vel pasienter som ansatte". 

Kriteriene er satt av yrkesopplæringsnemda  for Vestfold og Telemark fylkeskommune. 

Gratulanter i kø

Irene Haukedal, leder i yrkesopplæringsnemnda i Vestfold og Telemark fylkeskommune, åpnet seremonien, mens varaordfører Maja Foss Five holdt en tale til de nye fagarbeiderne våre. 

Loni Bjerkholt Pedersen, ved fag- og yrkesopplæringen var konferansier, Tone Wierød, fagrådgiver på seksjon fag- og yrkesopplæring delte ut bevisene, med god gratulasjonshjelp fra varaordfører Maja Foss Five og Irene Bordier Haukedal leder av yrkesopplæringsnemda .

Loni Bjerkholt Pedersen, ved fag- og yrkesopplæringen i fylket, delte ut bevisene, med god gratulasjonshjelp fra varaordfører Maja Foss Five og Tone Wierød, fagrådgiver på seksjon fag- og yrkesopplæring.

Underholdningen sto musikk- og danseelever ved Thor Heyerdahl videregående skole for, mens scenedekorasjonene hadde vandret fra seremonien i Tønsberg til Larvik - og var fortsatt laget av lærlinger i blomsterdekoratørfaget og opplæringskontoret for design og håndverksfag. 

Torsdag blir det delt ut fagbrev på Ibsenhuset i Skien. 

Se flere bilder fra seremonien i Bølgen kulturhus

Fagbrev Larvik (20).jpgFagbrev Larvik (30).jpgFagbrev Larvik (9).jpgFagbrev Larvik (8).jpgFagbrev Larvik (7).jpgFagbrev Larvik (6).jpgFagbrev Larvik (5).jpgFagbrev Larvik (4).jpgFagbrev Larvik (31).jpgFagbrev Larvik (3).jpgFagbrev Larvik (29).jpgFagbrev Larvik (28).jpgFagbrev Larvik (27).jpgFagbrev Larvik (26).jpgFagbrev Larvik (24).jpgFagbrev Larvik (23).jpgFagbrev Larvik (22).jpgFagbrev Larvik (2).jpgFagbrev Larvik (19).jpgFagbrev Larvik (18).jpgFagbrev Larvik (17).jpgFagbrev Larvik (16).jpgFagbrev Larvik (15).jpgFagbrev Larvik (14).jpgFagbrev Larvik (13).jpgFagbrev Larvik (12).jpgFagbrev Larvik (11).jpgFagbrev Larvik (10).jpgFagbrev Larvik (1).jpg

Fagoversikt:

Ambulansefaget (7)
Annleggsmaskinførerfaget (2)
Anleggsmaskinmekanikerfaget (1)
Barn og ungdomsarbeiderfaget (14)
Betongfaget (1)
Bilfag lette kjøretøy, tunge kjøretøy (10)
Billakkerfaget (1)
Reservedelsfaget (1)
Blomsterdekoratørfaget(1)
Butikkslakterfaget (1)
Byggdrifterfaget (1)
Elektrikerfaget (8)
Fjell og bergverksfaget (1)
Flysystemmekanikerfaget (1)
Frisørfaget (1)
Heismontørfaget (1)
Helsearbeiderfaget (15)
Helsearbeiderfaget(16)
IKT-servicefaget (4)
Industrimekanikerfaget (1)
Institusjonskokkfaget (2)
Kokkfaget (3)
servitørfaget (1)
Kontor og administrasjonsfaget (2)
Landbruksmekanikerfaget (1)
Logistikkfaget, (7)
Malerfaget (1)
Matrosfaget (2)
Murer (1)
Reiselivsfaget (1)
Renholdsoperatørfaget (2)
Resepsjonsfaget (2)
Rørleggerfaget (2)
Salgsfaget ( 12)
Telekommunikasjonsfaget (1)
Trevare- og bygginredningsfaget (1)
Vaskerifaget (1)
Tømrerfaget (8)
Vei- og anleggsarbeiderfaget (2)
Yrkessjåførfaget  (3)