Bekrefter koronasmitte ved to tannklinikker

Borgejordet tannklinikk holder til i 2. etasje i Borgejordet 80 i Larvik.

Av:

Eva Susanne Drugg

Publisert:

02.12.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

En ansatt ved Borgejordet tannklinikk i Larvik og en ansatt ved Porsgrunn tannklinikk er smittet av koronaviruset.

Etter føre-var-prinsippet ble det i går besluttet å stengte begge klinikkene på grunn av mistanke om smitte.

- Dette viser at det var en riktig beslutning å stenge klinikkene for pasientbehandling. Etter den siste utviklingen har vi nå besluttet å be alle ansatte om å teste seg, og holde seg hjemme inntil situasjonen er avklart, sier Turid Kristoffersen, direktør for tannhelse og forebygging i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Borgejordet tannklinikk

Larvik kommune jobber nå med smittesporing blant ansatte og pasienter ved Borgejordet. Den ansatte var sist på jobb mandag.

Smittesporingsteamet i kommunen vil i løpet av dagen spore og kontakte berørte pasienter og pårørende som har vært på klinikken torsdag, fredag og mandag.

Til sammen er 11 ansatte i karantene, og telefonen til klinikken vil være ubetjent. Pasienter som har behov for akutt tannbehandling, kan ta kontakt med Larvik tannklinikk på telefon 33 18 05 60.

Porsgrunn tannklinikk

Den ansatte ved Porsgrunn tannklinikk var sist på jobb fredag, og det er ingen definerte nærkontakter ved tannklinikken.

Ifølge smittesporingsteamet i kommunen må ikke de ansatte i karantene, fordi det er over 48 timer siden den smittede ansatte var på jobb. Etter råd fra smittevernlegen i Porsgrunn kan de ansatte velge om de vil teste seg.

- Vi velger likevel å frita de ansatte fra arbeidsoppgavene, og ber dem holde seg hjemme til smittesituasjonen er avklart. Vi oppfordrer dem også til å teste seg. Våre pasienter som mistenker at de er smittet, finner informasjon om testing på Porsgrunn kommunes nettsider, sier Turid Kristoffersen.

Det jobber 18 ansatte ved klinikken, og telefonen vil være ubetjent. Pasienter som har behov for akutt behandling kan ta kontakt med Skien tannklinikk på telefon 35 58 39 20.

Begge klinikkene skal gjennomføre smittevask, og åpner når smittesituasjonen er avklart.