Bekreftet smitte ved flere videregående skoler i helgen

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

11.01.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Det er i løpet av helgen meldt om flere nye smittetilfeller ved fylkets videregående skoler.

Hjalmar Johansen videregående skole

Seks elever ved Hjalmar Johansen videregående skole i Skien er bekreftet smittet. Fem lærere og 35 elever er nå i karantene. Fem av elevene går i 3. klasse på idrettslinja. Fire av disse har ikke vært på skolen etter nyttår, en var på skolen onsdag i forrige uke. Det er også en elev i en påbygningsklasse som er smittet, men denne eleven har ikke vært på skolen etter nyttår. Eleven har ikke tilknytning til de øvrige smittetilfellene ved skolen. De fem lærerne og 35 elevene som er definert som nærkontakter er kalt inn til testing i dag og i morgen.

Skogmo videregående skole

Ved Skogmo videregående skole er en elev smittet. Smittesporing er avsluttet. Her er kun to elever definert som nærkontakter og satt i karantene.

Færder videregående skole

Ved Færder videregående skole er det påvist smitte hos en Vg1-elev på byggfag. 17 elever og fem lærere er satt i karantene og vil bli innkalt til testing.

Sandefjord videregående skole

Ved Sandefjord videregående skole har en elev i VG2 ST testet positivt på Covid 19. Som følge av dette er 45 elever og 3 lærere satt i karantene fram til og med søndag 17. januar. Alle de aktuelle elevene og lærerne som dette gjelder har blitt kontaktet.

Det pågår også smittesporing ved en annen videregående skole. Informasjon om hvilken skole dette gjelder, omfang og eventuelle konsekvenser deles så fort vi har mottatt bekreftelse fra den aktuelle kommunelegen. 

Samtlige skoler har god kontakt med kommunale smittevernmyndigheter slik at smittesporing og eventuelle konsekvenser raskt kommuniseres.