Bremnes-brødrene spredte musikkglede på arbeidsplasser

Foto: Frank Tindvik

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

25.10.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Etter et års pandemipause var det endelig klart for Arbeidslivets KulturSeilas-turne igjen i høst. På flere arbeidsplassser i Vestfold og Telemark fikk ansatte et nært musikalsk møte med to av Norges fremste visesangere.

Gjennom tre uker i september og oktober turnerte Bremnes-brødrene nedstrippet - kun med egne stemmer og instrumenter, i kantiner og møterom hos små og store bedrifter i Vestfold og Telemark. Hos konsulentselskapet Asplan Viak i Tønsberg fikk et 20-talls medarbeidere en skikkelig intimkonsert den siste torsdagen i september.

- Dette er et veldig bra konsept, og gir oss et veldig fint avbrekk fra en ellers travel arbeidshverdag. Veldig mange av kollegaene mine som setter stor pris på opplevelsene vi får gjennom Arbeidslivets KulturSeilas, sier Øystein Tranvåg, regionleder Sør i Asplan Viak.

- Utvider perspektivet

Bedrifter som deltar i kulturprogrammet, tegner abonnement for to år av gangen. Asplan Viak har vært med i 10 år, og har ingen planer om å forlate seilasen.

- Det har gitt oss veldig mange fine konserter og kulturopplevelser, og dette er et tiltak vi vil holde fast ved. Nivået på utøverne vi får møte er høyt, enten de er kjente og mindre kjente. Jeg tror nok mange av oss også får med oss kulturopplevelser vi kanskje ellers ikke ville oppsøkt privat, av ulike årsaker. Det er nok med på å utvide perspektivet litt, tror Tranvåg.

De ansatte hos Asplan Viak fikk en times intimkonsert med Bremnes-brødrene

Trenger felles opplevelser

Den folkekjære musikeren Lars Bremnes, som faktisk gjorde Tønsbergenser av seg rett før pandemien traff landet, har gledet seg til å komme seg rundt i fylket og møte folk gjennom musikken. Arbeidslivets KulturSeilas ble en god og ikke minst litt annerledes mulighet.

- Her kommer man jo til plasser man aldri ellers ville ha kommet til, og inn i rom som er litt «eksklusive», som denne kantina – hvor folk her har hverdagen og jobben sin. Det er fint å komme inn med en «tryllestav» å forandre det rommet, spesielt nå som alt bare har handlet om skjerm og avstand. Det å være i samme rom og oppleve noe sammen tror jeg vi alle trenger nå, sier han.

Bror Ola Bremnes, av mange kjent for blant andre låten «Har du fyr», er enig:

- Det er jo egentlig det jobben vår går ut på: Å skape felles opplevelser. Så er det veldig gøy å spille med Lars, det er ikke så ofte vi gjør det. Det er spennende å komme ut på arbeidsplasser som dette, og se hva folk driver med. Dette har rett og slett vært kjempegøy, mener Ola.

Åpent for flere bedrifter

Koronapandemien har gjort det vanskelig å gjennomføre arrangementer det siste året, og AKS-prosjektmedarbeider og rådgiver i fylkeskommunen, Yvonne Pleym, er glad for å endelig være i gang.

- Det er jo dette vi ønsker med AKS: Å skape levende kulturopplevelser hos bedriftene. Dette er jo litt som Den kulturelle skolesekken for voksne; vi bringer kulturen ut til der mange oppholder seg ofte: På jobb. Bedriftene sier til oss at disse kulturopplevelsene bidrar til bedre arbeidsmiljø, gjennom at kollegaer snakker mer sammen og bryter noen sosiale barrierer. Mange oppsøker også mer kunst og kultur på fritida, som jo er hele formålet med vår satsing på Arbeidslivets KulturSeilas, forteller Pleym.

Hun håper flere bedrifter tar kontakt for å bli med i det som faktisk er Norges eneste kulturprogram for bedrifter. – Vi jobber med programmet for de neste to årene nå, og gleder oss til å presentere det på nyåret. Vi har plass til flere bedrifter, så det er bare å ta kontakt med oss, oppfordrer hun.

Ta kontakt med Arbeidslivets KulturSeilas her

Følg Arbeidslivets KulturSeilas på Facebook

Arbeidslivets KulturSeilas (AKS)

  • Kulturprogram for private og offentlige bedrifter i Vestfold og Telemark, hvor deltakerne i løpet av to år får åtte profesjonelle kulturopplevelser på arbeidsplassen i arbeidstiden
  • Startet opp av daværende Vestfold fylkeskommune i 2005, med formål å øke interessen for kunst- og kultur. Driftes nå av Vestfold og Telemark fylkeskommune
  • Finansieres som et spleiselag: Bedriftene betaler et abonnement, som brukes til kunstnerisk innhold. Fylkeskommunen sørger for programmering og gjennomføring