Brit Houge ny rektor ved Rjukan videregående skole

​Brit Houge er ansatt som rektor ved Rjukan videregående skole.

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

26.06.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

​Brit Houge (62) har fått stillingen som rektor ved Rjukan videregående skole. – Videreutvikling av skolen er en viktig samfunnsoppgave og en spennende utfordring for Rjukan-samfunnet, påpeker den nyansatte rektoren.

Houge har siden 2016 vært ansatt som leder ved NAV-kontoret i Tinn kommune. Hun er utdannet pedagog, og jobbet i starten av sin yrkeskarriere som lærer i grunnskolen. Siden har hun opparbeidet seg allsidig erfaring fra flere ledende stillinger innen offentlig forvaltning, blant annet fra Tinn kommune, Asker kommune, Skien kommune, Tokke kommune og Telemark fylkeskommune. I Skien kommune jobbet hun som organisasjonsutviklingssjef (2007 – 2011) og i Tokke kommune som personalsjef og senere rådmann (2011 - 2016). Nå er hun klar for jobben som rektor i Rjukan. 

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne oppgaven. Rjukan videregående skole har gode resultater og lite frafall. En av hovedutfordringene, slik jeg oppfatter det, er å få enda flere ungdommer til å søke seg til det brede linjeutvalget skolen har. Det er en stor og spennende utfordring for hele Rjukan-samfunnet å skulle legge til rette for gode botilbud og inkluderende rammer rundt det sosiale livet til elevene som kommer til oss. Videreutvikling av skolens tilbud og kvalitet er en viktig samfunnsoppgave. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med ledere, medarbeidere og elever, og se på hvordan vi sammen kan gjøre skolen enda bedre, sier Brit Houge. 

Direktør for Opplæring og folkehelse, Helge Galdal, er svært fornøyd med å ha Houge med på laget som rektor. 

- Hun har solid ledererfaring og er levende engasjert i det viktige samfunnsoppdraget som skolen representerer. Houge kjenner Tinn og Rjukan godt etter å ha bodd i kommunen i flere perioder, og jeg er trygg på at skolen og Rjukan-samfunnet med dette får en god leder, sier Galdal.