Delingsforskriften er fastsatt

Illustrasjonsbilde av paragrafterning
Forskriften trådte i kraft 3. oktober. Foto: Illustrasjonsfoto: deepblue4you / gettyimages

Av:

Charlotte N. Erikstad

Publisert:

06.10.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Kommunal- og distriktsdepartementet har fastsatt forskriften om gjennomføring av deling av Vestfold og Telemark fylke til Vestfold fylke og Telemark fylke.

Forskriften som regulerer delingen av Vestfold og Telemark fylke er fastsatt av departementet.

– Nå har vi fått hjemmel i forskriften for å kunne gjennomføre delingen av dagens fylke. Forskriften gir oss anledning til å fatte de nødvendige beslutningene for å bygge de to nye fylkeskommunene, sier prosjektleder Øistein Brinck. 

Den nye forskriften trådte i kraft umiddelbart, 3. oktober. 

Les forskriften på Lovdata: Forskrift om gjennomføring av deling av Vestfold og Telemark fylke til Vestfold fylke og Telemark fylke

Høring og behandling i fylkestinget

Prosjekt «Vi bygger nye fylkeskommuner» har hatt dialog med departementet angående hvilke hjemler fylkeskommunen har behov for. 

Inndelingsloven regulerer sammenslåing og deling av kommuner og fylkeskommuner. En deling av fylkeskommuner har ikke vært gjort tidligere, så loven gir ikke tilstrekkelig regulering for dette.

Derfor har Kommunal- og distriktsdepartementet siden før sommeren jobbet med en delingsforskrift som vil gi de nødvendige hjemlene. Forskriften har vært på høring og blitt behandlet i fylkestinget.

LES OGSÅ: Utkast til delingsforskrift fra departementet 

Vi bygger nye fylkeskommuner

Følg prosessen med å forberede deling og bygging av Vestfold fylkeskommune og Telemark fylkeskommune.