Disse får fylkets kunstner- og toppidrettsstipend

Peter Lunde kaster frisbee
Peter Lunde kaster for Skien Frisbeeklubb, og søker stipend for å sikre videre satsning for å nå det aller høyeste nivået internasjonalt. Peter har flere norgesmesterskap de siste årene. Foto: Christian Lunde

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

26.05.2023

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Åtte idrettsutøvere og fem kunstnere mottar til sammen 570 000 stipendkroner fra fylkeskommunen.

– Vi er stolte over å kunne dele ut stipend til disse flotte og inspirerende utøverne, sier Maja Foss Five, leder av hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

Hovedutvalget vedtok 25. mai hvem som får årets stipend – som utgjør 50 000 kroner per kunstnerstipend og 40 000 kroner per toppidrettsstipend.

Målet med de fylkeskommunale stipendene, som deles ut årlig, er å bidra til å bygge Vestfold og Telemark som et idrettsfylke hvor utøvere har gode rammer for satsing, og at profesjonelle kunstnere får mulighet til videreutvikling og kompetanseheving.

Mange gode søkere

Det var mange godt kvalifiserte søkere til begge stipendkategoriene. 85 søkte om toppidrettsstipendet, noe som utgjør en stor økning fra i fjor. Til kunstnerstipendene kom det inn 64 søknader. 

Hovedutvalgsleder Maja Foss Five er fornøyd med at fylkeskommunen har relevante tilskuddsordninger som treffer bredt, og forteller at et samlet hovedutvalg er imponert over nivået og bredden blant søkerne.

Else Marie Jørgensen_Foto Kjersti Bache.jpg
Karamiker Ella Marie Berglund Jørgensen har eget keramikkverksted i Stavern. Hun ønsker blant annet å reise på studietur til Korea og oppleve keramikktradisjonene der, som har hatt stor påvirkning på keramikktradisjonene i Vesten.


− Mottakerne av årets kunstnerstipend utmerker seg veldig positivt, og har vist sterk motivasjon til å fortsette å utvikle seg som kunstnere. Mottakerne av årets toppidrettsstipender representerer en god bredde av idrettsgrener, er på et svært høyt nivå i sine idretter både nasjonalt og internasjonalt, arbeider målrettet og har svært høye ambisjoner, sier Foss Five. 

Hun understreker at hovedutvalget mener det er positivt å kunne være med på å gi et løft både til toppidrettsutøverne og kunstnerne.

− Vi er glade for å kunne gi et bidrag både til toppidrettsutøverne, som er i starten av sine karrierer, og til kunstnernes lappeteppeøkonomi. Nå ser vi fram til å følge med på både idrettsutøverne og kunstnerne framover, sier Foss Five.

Toppidrettsstipendene skal formelt overrekkes på Idrettens Festaften for Vestfold og Telemark 10. november, mens kunstnerstipendene vil overrekkes på fylkestinget i juni. 

Disse får toppidrettsstipendet 2023:

Abdullah Dahir Rabi, Il Runar/Friidrett
Christine Eggen Skog, Evolution drillklubb/sportsdrill
Ina Nakken, Tønsberg CK – sykkel/Tønsbergs turn – hurtigløp
Vegard Sørlie Krogsæther, Nøtterø SKL/Sportsskyting, para
Henrik Flåtnes, Tønsberg Friidrettsklubb, lengdehopp
Sivert Ekroll, Sande sykkelklubb/Terrengsykkel
Peter Lunde, Skien Frisbeeklubb/Frisbee
Maja Furu Sæteren, Larvik Håndballklubb/Håndball

Disse får kunstnerstipendet 2023:

Ellisiv Tandberg, musiker, Tønsberg
Ann Magdalena Aurebekk, filmskaper, Tønsberg
Kristin Sevaldsen, musiker, Bø
Ella Marie Berglund Jørgensen, keramiker, Larvik
Ørjan Amundsen, billedkunstner, Skien

Les om alle stipendmottakerne her

Mer om Vestold og Telemark toppdrettstipend her

Mer om Vestfold og Telemark kunsterstipend her