Er bedriften din et miljøfyrtårn?

Bildet viser logoen som brukes når en bedrift er sertifisert med kvalitetsstempelet Miljøfyrtårn.
KVALITETSSTEMPEL: Det er viktig for bedrifter å være sertifisert som miljøfyrtårn. Da får bedriften merket som vist på bildet. Foto: Logo hentet fra miljofyrtårn.no

Av:

Kristin Berge

Publisert:

08.02.2023

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Fylkeskommunen tilbyr hjelp til reiselivsbedrifter som ønsker å få kvalitetsstempelet miljøfyrtårn. Kurs starter allerede 22. mars.

– Vi følger opp regional strategi for reiseliv og opplevelser og vil støtte små og mellomstore reiselivsbedrifter i miljøfyrtårnsertifisering, sier Åse Lill Nordhus Barstad. Hun er rådgiver i teamet for næringsutvikling og entreprenørskap i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Gruppesertifisering

Gruppesertifiseringen gjennomføres som et kurs med fysiske samlinger. Samlingene består av en kombinasjon av kurs/opplæring og gruppearbeid.

– Det legges opp til tre kurs som hver består av tre fysiske samlinger. Første kursserie har oppstart i Larvik 22. mars. De to neste arrangerer vi til høsten 2023, de vil vi legge til andre deler av fylket, sier Nordhus Barstad.

Påmeldingsfrist: 7. mars 2023
Her finner du påmeldingskjema til gruppesertifisering i Miljøfyrtårn 2023. 


– Fylkeskommunen står for kurset. Vi dekker utgiftene til kursholder, kursmateriell og møterom med lunsj. Bedriftene dekker selv etableringsgebyr, årsavgift og sertifisør for å bli sertifisert som miljøfyrtårn, opplyser rådgiveren.

Les om ordningen og mer om programmet for samlingen her

Webinar om sertifisering

For at du skal få mer informasjon om gruppesertifisering av reiselivsbedrifter inviterer vi til webinar på Teams torsdag 2. mars kl. 09.00 – 10.30. Webinaret er åpent for alle. 

Se invitasjon og program her 

– Webinaret vil sette søkelys på hvordan reiselivet kan og må bidra til det grønne skiftet. I tillegg gir vi inngående informasjon om gruppesertifisering av reiselivsbedrifter og deltakerne kan stille spørsmål om ordningen, sier Nordhus Barstad.

Påmeldingsfrist: 28. februar 2023
Her finner du påmeldingsskjema til webinaret.