Det er en nasjonal satsning på kortere utdanninger, som ofte er modulbaserte, og hvor fagene bygger på hverandre.
-Vi vet at behovet i arbeidsmarkedet endrer seg raskt, og da er det viktig at vi har fagskoler som fanger opp dette, og er tidlig ute med å tilby aktuelle utdanninger, som er lett tilgjengelige for studentene, sier Mette Kalve, leder av Hovedutvalg for utdanning og kompetanse i Vestfold og Telemark.
Kompetansebehov
Fylkeskommunen har utlyst 2 millioner kroner til kortere utdanninger på fagskolene fra høsten. De som har fått tildelt midler er:
- Fagskolen Vestfold og Telemark
- Gokstad Akademiet
- Fagskolen aldring og helse
- Folkeuniversitetets fagskole
En av målsetningene er å legge til rette for at den kompetansen som etterspørres av næringslivet er tilgjengelig i fylket.
-I Vestfold og Telemark er det en god bredde i hvilke fag som tilbys, både i offentlig og private fagskoler. Fagskolene ønsker nå å også tilby kortere utdanninger og kurs, blant annet innen prosjektledelse, digitalisering, bærekraft og helsefag, sier Ola Småkasin, fagskolekoordinator i Vestfold og Telemark fylkeskommune.
Samarbeid med arbeidslivet
Flere av studiene som tilbys er utviklet i nært samarbeid med næringslivet og offentlige aktører. De fleste fagskolene har løpende, tett dialog med ulike bransjer og virksomheter. Et av signalene som er gitt, er at det er behov for kortere, fleksible utdanninger, som gir oppdatert kompetanse for ansatte, som samtidig er gjennomførbar for voksne arbeidstakere i kombinasjon med jobb og familieliv. Flere av studiene er derfor nettbaserte, gjerne i kombinasjon med samlinger, som gir mulighet for kunnskapsdeling for studentene.
Mer informasjon