Fikk premie for å ha på seg refleks

Bente Konst var en av de heldige som ble premiert for å ha på seg refleks. Hun var svært overrasket over påskjønnelsen. Foto: Rolf Marthinsen

Av:

Rolf Marthinsen

Publisert:

20.10.2023

Oppdatert:

20.10.2023 kl.13.09

Torsdag 19. oktober var det refleksens dag. Trygg Trafikk og Vestfold og Telemark fylkeskommune var ute og sjekket hvor mange som bruker refleks nå i høstmørket.

I tillegg til å dele ut reflekser til de som ikke hadde, ble det litt ekstra fokus på de som allerede hadde tatt på seg refleks.

Mette Magnussen, Unni Knuti og Marit Brattland deler ut reflekser på Tønsbergs stasjon.
Mette Magnussen, Unni Knuti og Marit Brattland deler ut refleks og gullbilletter på Tønsbergs stasjon. Foto: Rolf Marthinsen

 

– Vi ønsker å belønne de som tar gode valg i trafikken. Ofte snakker vi om hvor dårlige vi er til nettopp å bruke refleks, i år ønsker vi å ha fokus på de som faktisk bruker refleks. Det skal lønne seg å ta gode valg. Er du en av de heldige som vi tar på «fersken» får du et gavekort på kino og to livsviktige reflekser, sier regionleder i Trygg Trafikk Mette Magnussen.

Det var kaldt og mye vind torsdag morgen. Mette Magnussen, Unni Knuti og Marit Brattland stilte likevel opp klokken 07.00 på Tønsberg jernbanestasjon for å nå de som pendler med toget.  Her delte de ut reflekser til de som ikke hadde, men fant også noen heldige vinnere blant de som allerede hadde refleks på.

Gullbilletter også på bussene

Vi vil også ha et ekstra fokus på de som reiser kollektivt. På flere busser i Vestfold har vi festet gullbilletter under enkelte buss-seter. De heldige passasjerene som finner en gullbillett, vil kunne bytte inn gullbilletten mot en gullpose med overraskelser, på Vestfold kollektivtransport sitt kundesenter på Tønsberg rutebilstasjon.