Forslag til forskrift på høring

Fasaden på fylkeshuset i Skien
Høringsuttalelser kan sendes på e-post eller som brev i posten til Vestfold og Telemark fylkeskommune innen 19. august. Foto: Kristine Mellefoss / Vestfold og Telemark fylkeskommune

Av:

Charlotte N. Erikstad

Publisert:

27.06.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Et forslag til forskrift om folkevalgtes godtgjøring og velferdsgoder for fremtidige Telemark fylkeskommune er nå på høring. Høringsfristen er 19. august.

Fylkestinget i Vestfold og Telemark fylkeskommune vedtok 14. juni 2022 i sak 74/22 å sende forskrift om folkevalgtes godtgjøring og velferdsgoder for fremtidige Telemark fylkeskommune ut på høring.

Forslaget er i hovedsak lik den forskriften som i dag er gjeldende for Vestfold og Telemark fylkeskommune. Det er i forslaget gjort enkelte mindre justeringer i tråd med innspill fra fylkeskommunens administrasjon og de folkevalgte selv.

Eksempler er konsekvenser for velferdsgoder som følge av de folkevalgtes stilling som frilansere, regler om ugyldig forfall til politiske møter og godtgjørelse for medlemmer av medvirkningsorganer. I tillegg er det gjort enkelte justeringer knyttet til språklige feil og uklarheter.

En forskrift som gjelder for folkevalgte i fremtidige Vestfold fylkeskommune kommer på høring til høsten. 

LES FORSLAGET: Forskrift om folkevalgtes godtgjøring og velferdsgoder, Telemark fylkeskommune

Høringsuttalelse

Det bes om at høringsuttalelse merket med saksnummer 22/19441 sendes Vestfold og Telemark fylkeskommune senest innen fredag 19. august 2022.

Høringsuttalelse kan sendes elektronisk på post@vtfk.no, eller i brevs form til Vestfold og Telemark fylkeskommune, postboks 2844, 3702 Skien.

LES MER: Dette høringsbrevet inneholder flere detaljer

Folkevalgte i Telemark fylkeskommune

Forslaget til en forskrift om folkevalgtes godtgjøring og velferdsgoder for fremtidige Telemark fylkeskommune er på høring fram til 19. august. 

Med ambisjoner for Telemark

Les intervjuet med hovedutvalgsleder Tone Berge Hansen (Ap), der hun forteller om ambisjonene for Telemark og byggingen av en ny fylkeskommune.