Første kull i gang på ny bachelor i byggeplassledelse

Fire studenter i et klasserom
Høyskolen for yrkesfag har startet bachelorutdanning i byggeplassledelse. Samlingene er på studiestedet til Fagskolen Vestfold og Telemark i Porsgrunn. Foto: Marit Hagen Øygarden

Av:

Charlotte N. Erikstad

Publisert:

03.09.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Denne uka startet 15 studenter på en helt ny bachelorutdanning i Porsgrunn, nemlig i byggeplassledelse. Utdanningen er den første av sitt slag og skjer i regi av Høyskolen for yrkesfag.

Det hele startet med et initiativ og et samarbeidsprosjekt mellom Fagskolene på Østlandet i 2014. Nå ser vi resultatet – oppstart av første kull ved bachelorutdanningen i byggeplassledelse.

– Det som nå tilbys er et sømløst løp til bachelorutdanning for de som har gått veien om yrkesfag. Denne muligheten har ikke vært til stede tidligere, sier Liv Marit Hansen, seksjonsleder for kompetanseutvikling og inkludering i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Tilbyr arbeidslivet etterspurt kompetanse

Høyere Yrkesfaglig Utdanning AS er eiet av fylkeskommunene Innlandet, Viken og Vestfold og Telemark. Selskapet er opprettet for å gi arbeidslivet etterspurt kompetanse, som for eksempel i byggeplassledelse.

Dette er en kompetanse som ikke tilbys som eget studie av det eksisterende utdanningssystemet i Norge, hverken i fagskolene, høgskolene eller ved universiteter.

– Bachelor i byggeplassledelse legger stor vekt på å gi studentene praktiske ledelsesverktøy som er forankret i moderne ledelsesfilosofi. Her utdannes ledere som kan ta ansvar og lede arbeidet med oppføring av kompliserte bygg og byggeprosesser, sier Hansen.

LES MER: Oppstart av bachelor i byggeplassledelse – en viktig milepæl