Graffiti til ære for dem som bruker beina

Graffitikunstner Steinar Caspari-Solvang ved muren som har blitt mye mer enn en grå støttemur i Presterødbakken. Foto: Freddy S. Fagerheim

En grå støttemur trenger ikke å være bare det, den kan også bli full av spreke farger med kule motiver, akkurat som støttemuren ved gang- og sykkelveien i Presterødbakken i Tønsberg.

- Jeg hatt en tanke om å male sko en god stund, og da var dette egentlig det perfekte stedet. De fleste som går, her har jo sko på, sier graffitikunstner Steinar Caspari-Solvang.

Han har på oppdrag fra Vestfold og Telemark fylkeskommune dekorert det som egentlig er en grå støttemur, med graffitikunst til glede for brukerne av gang- og sykkelveien i Presterødbakken. Og selv om dette ikke er en mur midt i sentrum eller på et sted «alle» ser, er kunstneren godt fornøyd med lokasjonen.    

Se video i vinduet under:

- Det som er litt gøy med slike vegger, er at du kommer plutselig over dem. Det er i graffitiens ånd, og så blir det morsommere å gå forbi her, sier Caspari-Solvang.

Attraktivitet

- Dette gjør vi for å gi en liten hyllest til dem som lar bilen stå og velger å ta beina fatt, sier rådgiver i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Kristina Ellwood.

- Vi har mye forsking som sier at når det er noe å se på og oppleve når en går eller sykler så virker veien kortere og den blir brukt oftere, legger hun til.

Kristina Ellwood Foto-FSF.jpg
Kristina Ellwood er rådgiver i Vestfold og Telemark fylkeskommune. 

Fylkeskommunen er med på det grønne skiftet og skal blant annet bidra til tryggere, bedre og ikke minst mer attraktive gang- og sykkelveier. Derfor er denne muren og dette stedet et bra sted for et kunstverk.

- Vi er sanselige vesener og samler opp mange inntrykk når vi går, og det oppleves som om det går fortere når vi har noe fint å se på, sier Ellwood.

Ikke brukt bompenger

Det er viktig å presisere at det ikke er brukt midler fra veiprosjektet til graffitikunsten i Presterødbakken.

- Det er ikke bompenger som brukes her, men midler vi har til arbeidet med å øke sykkel og gange andelen i fylke vårt. En viktig del av det arbeidet er å gjøre det mer attraktivt å gå og sykle, og la bilen stå, sier Kristina Ellwood i fylkeskommunen.  

Kunstneren selv er fornøyd med å få et oppdrag der han endelig kunne bruke ideen sin om å male sko.

- Det passa veldig bra, jeg har mange slike sko, avslutter Steinar Caspari-Solvang.

Steinar_Caspari Foto-FSF.jpg
Steinar Caspari-Solvang lager kunsten sin med sprayboks og de er det viktig med en skikkelig maske. 

Publisert:

20.04.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05