Hele fylket inviterer til digital «bli kjent»-julekalender

Maja Foss Five har fått alle ordførerne i fylket med på en digital julekalender hvor hver luke vil presentere kommunene i Vestfold og Telemark. Foto: Tom Riis

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

30.11.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Fylkeskommunen og alle 23 kommuner i Vestfold og Telemark inviterer innbyggerne til en annerledes julekalender, hvor alle ordførerne i en «videoluke» hver dag frem til julaften vil ta med seerne på en kort «bli kjent-fortelling» i sin kommune.

- I den krevende situasjonen hele samfunnet nå befinner seg i med en langvarig pandemi, ønsker vi å bidra til å spre litt positivt fokus i det som for de fleste blir en annerledes førjulstid. Vi ønsker å gi innbyggerne våre sjans til å bli bedre kjent med sitt nye fylke, og forhåpentligvis vekke nysgjerrighet for å utforske kriker og kroker av vårt innholdsrike Vestfold og Telemark, sier initiativtager og leder for hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i fylket, Maja Foss Five.

Usminket og enkelt

Det ligger ingen tung regi eller investering bak julekalenderen innbyggerne nå inviteres til, og det er helt bevisst.

- Vi vil ganske enkelt gi innbyggerne et usminket møte med ordførerne for kommunene som til sammen utgjør Vestfold og Telemark. Det er veldig moro at alle ordførerne sa spontant ja til å bli med, og det er de selv som er ansvarlige for å ta opp en selfie-video som de sender til oss. Hva de vil formidle er opp til hver enkelt. Jeg tror dette blir morsomt og lærerikt for de som ser på, sier hun. 

Hun forteller at den digitale julekalenderen blir et slags plaster på såret for den planlagte kulturstafetten gjennom fylket, som måtte avlyses grunnet koronasituasjonen.

Kulturmangfold

- Selv om vi ikke gjennom en digital julekalender får invitert innbyggerne til fysiske opplevelser og arrangementer slik vi hadde planlagt i kulturstafetten, kan vi vise frem smakebiter på det spennende kulturmangfoldet, variasjonene og kontrastene i fylket vårt. Det er ikke alt dette vi kan ta del i nå med høy smitte i samfunnet, men vi håper å gi inspirasjon til nye opplevelser i fylket å se frem mot når hverdagen etter hvert returnerer, og vi trygt kan reise og være mer sosiale, sier Foss Five.

Den digitale «Bli bedre kjent med Vestfold og Telemark»-julekalenderen vil bli publisert på Facebook-siden til Vestfold og Telemark fylkeskommune, og ordførere og fylkesordfører vil åpne en videoluke hver dag frem til og med julaften.