Hvem bør tildeles Vestfold og Telemarks siste fylkeskulturpris?

Gro Dahle gratuleres
Forfatter Gro Dahle gratuleres etter overrekkelsen av fylkeskulturprisen i 2022. Nå kan alle som vil melde inn kandidater til årets pris. Foto: Kristine Mellefoss

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

27.04.2023

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Vet du om en kunstner eller kulturaktør i fylket som fortjener heder og ære for sitt arbeid? Nå kan du foreslå han eller henne som kandidat til Vestfold og Telemarks fylkeskulturpris for 2023.

For fjerde og siste gang skal denne gjeve prisen deles ut i fylket som snart går over i historiebøkene, og fristen for å foreslå kandidater er 15. juni.

75 000 kroner

Fylkeskulturprisen som formål å gi honnør og anerkjennelse til mottakeren. Prisen på kr. 75 000 skal tildeles en aktiv kunstner eller kulturaktør som har gjort en viktig innsats for kunst- og kultur i fylket.

Kandidater til prisen må foreslås av andre enn kandidatene selv. Det er hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i fylket som beslutter endelig tildeling. Leder for utvalget, Maja Foss Five, håper på mange forslag innen fristen 15. juni.

Folkepris

- Vestfold og Telemark er et rikt og mangfoldig kulturfylke, med mange dyktige og talentfulle utøvere i ulike sjangre. Fylkeskulturprisen er en folkepris, siden innbyggerne også kan foreslå kandidater. Vi håper på mange velbegrunnede forslag. Årets prisvinner blir jo historisk, som den aller siste vinneren av denne hedersprisen for Vestfold og Telemark fylke, sier hun.

I 2022 var det forfatter Gro Dahle fra Tjøme som ble tildelt fylkeskulturprisen for hennes brede og samfunnsnyttige forfatterskap.

Foreslå kandidater til fylkeskulturprisen via skjema på denne siden