Hvordan har du det...egentlig?

Skjermdump av nettsiden psyktglad.no
Skjermdump psyktglad.no

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

11.10.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

På verdensdagen for psykisk helse i går, søndag 10. oktober, ble nettsiden psyktglad.no lansert. Nettsiden formidler informasjon om psykisk helse og psykiske helsetilbud til ungdom i Vestfold og Telemark. ​​​​​​​​​​​​​​

Psyktglad.no er lansert av prosjektet «Best før og etter» som er delfinansiert av Vestfold og Telemark fylkeskommune og driftet av Unge LEVE i Vestfold. Unge LEVE er et tilbud til ungdom mellom 16 og 35 år som er etterlatt og berørt av selvmord.

– Psykisk helse angår oss alle. Å gi ungdom verktøy for å takle helt vanlige psykiske belastninger er noe av det viktigste vi kan gjøre innen forebygging av psykisk uhelse og selvmord, sier Veronica Poer, prosjektleder og initiativtaker til prosjektet “Best før og etter”.

Målet med den nye nettsiden er å gjøre det lettere å finne informasjon om lavterskeltilbud og informasjon om hvordan man kan hjelpe seg selv eller andre.

-Nettsiden formidler viktig kunnskap og informasjon om psykisk helse og psykiske helsetilbud rettet mot ungdom på ett sted. Det gjør at kunnskapen blir lettere tilgjengelig, og vil kunne bidra til at det blir enklere å ta kontakt for dem som trenger å snakke med noen. Arbeidet som Unge LEVE gjør er av svært stor betydning, sier Kjersti Ulriksen, seksjonsleder for Folkehelse og livsmestring i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Flere kjente personer bidrar med egne råd og erfaringer på nettsiden. Henriette Steenstrup, Thomas Seltzer, Helsesista og Olaf Tufte er blant dem som deler personlige refleksjoner rundt det å håndtere følelser. ​​​​​​​

For mer informasjon, se