Inviterer til digitalt seminar om psykisk helse


Av:

Frank Tindvik

Publisert:

16.04.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Koronakrisen stopper ikke folkehelseseksjonens og Aktiv Ungdoms internasjonale planlagte seminar om styrking av psykisk helse blant unge. 11. – 13. mai inviterer de ungdomsarbeidere og andre som jobber med ungdoms psykiske helse til det digitale seminaret «Let’s talk about mental health».

Seminaret skulle egentlig finne sted i Tønsberg, men på grunn av koronaviruset måtte det i sin opprinnelige form avlyses. Når blir det i stedet gjennomført digitalt, med plass til 80 deltakere fra både inn- og utland. Vestfold og Telemark fylkeskommune og Erasmus+: Aktiv Ungdom, EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett, er arrangører. 

Interaktivt og engasjerende

- Vi innså at temaet kanskje er enda mer relevant nå, fordi mange er isolerte og må takle ensomhet eller andre mentale utfordringer som følge av koronasituasjonen. Derfor bestemte vi oss for å kjøre seminaret digitalt, sier Tone Helen Jørgensen, rådgiver i folkehelse og livsmestring i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Hun forteller om mye testing og feiling i forberedelsene, hvor mye har handlet om å sikre god interaktivitet. 

- Vi tror vi har «knekt nøtta», men dette blir jo et eksperiment. Sammen med eksperter fra folkehelse og ungdomsarbeid, ni tilretteleggere med erfaring fra ikke-formell læring og et solid teknisk støtteapparat, skal vi sørge for at dette blir et interaktivt og engasjerende seminar om et viktig tema. 

Håper på flere norske deltakere

Deltakelse er gratis, men for å få plass må man sende en enkel søknad innen 19. april. Jørgensen håper flere norske ungdomsarbeidere melder sin interesse. 

- Dette er gyllen mulighet for alle som jobber med ungdom som sin målgruppe til å få innspill på egne erfaringer og utfordringer, få ny og relevant kunnskap, lære konkrete verktøy og metoder, og utvide sitt profesjonelle nettverk både nasjonalt og internasjonalt, sier hun. 

Programmet varer 5 timer hver dag, og består av faginnlegg og diskusjoner i mindre grupper. 

- Seminaret setter psykisk helse og livskvalitet for barn og unge på dagsorden, og skal bidra til å styrke kompetanseutvikling på tvers av kommuner og andre sentrale aktører i folkehelsearbeidet. Dette er kjerneelementer i hvordan vi jobber i seksjon for folkehelse i Vestfold og Telemark for å oppnå vår overordnete målsetting: Fremme helse og trivsel for alle og bidra til å utjevne sosiale helseforskjeller, forklarer Jørgensen. 

 

Klikk her for mer informasjon og for å søke om plass på seminaret