Inviterer til litteraturfest for store og små

Bilde av seks forfattere og musikere
Programmet for Kimen litteraturfestival 2021 er variert og byr på noe for alle aldersgrupper.

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

04.11.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Neste uke er det klart for fem dager til ende med opplevelser i litteraturens tegn i fylket når Kimen litteraturfestival går av stabelen for første gang. 10. - 14. november kan publikum kan velge mellom 48 arrangementer i seks kommuner, som bokbad, foredrag, konserter og barneforestillinger.

- Det er med stor glede, forventning og begeistring vi kan ønske publikum velkommen til Kimen litteraturfestival 2021! Endelig kan vi møtes ansikt til ansikt, og vi gleder oss til å ta imot publikum i de ulike arenaene vi skal ta i bruk flere steder i fylket. Sammen skal vi få høre spennende forfatterstemmer og artister, og dele gode litteratur- og kulturopplevelser som beveger oss alle på ulikt vis, sier en forventningsfull festivalsjef, Aase Wivestad i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Kimen Litteraturfestival er arvtageren til Litteraturuka i Vestfold, og arrangeres av fylkeskommunen, i samarbeid med kommuner og folkebiblioteker.

Arrangementer i seks kommuner

Festivalen åpnes onsdag 10. november i Bølgen kulturhus i Larvik, hvor det går slag i slag hele dagen med blant annet saksprosaseminar, bokbad, tegneserieworkshop og storstilt åpningsforestilling med besøk av forfattere som Gro Dahle, Kim Leine, Tone Hødnebø, Stian Johansen og Ivo de Figuereido. Også i Litteraturhuset i Skien blir det Kimen-aktivitet onsdag, med forfattersamtale mellom Eskil Skjeldal og Sandra Lillebø.

På åpningsdagen 10. november i Litteraturhuset i Skien blir det samtale mellom to forfattere som skriver uforglemmelig om usunne omsorgsrelasjoner.  

- I år er Larvik «festivalbyen», hvor det vil skje mest. Men vi arrangerer også Kimen-arrangementer, som vi har kalt «satelitter», i Skien, Seljord, Nome, Holmestrand og Drangedal, i samarbeid med litteraturhus og bibliotek. Vår tidligere litteraturfestival, «Litteraturuka i Vestfold», spredte seg jo ut over hele fylket. I vårt nye fylke er ikke det gjennomførbart for oss, avstandene er store og vi er et lite apparat som står bak festivalen. Men vi håper publikum kommer både til Larvik og til satellitt-arrangementene, det er mye spennende som skjer for alle aldersgrupper, mener Wivestad. 

De ni satellittarrangementene byr på alt fra litterære samtaler, skrivekurs for ungdom, til et skrått blikk på norsk skihistorie og samtale mellom Kim Leine og Helga Flatland i deres hjembygd, Seljord.

Fortsatt ledige billetter

Det er et variert program vi inviterer til, hvor ytringsfrihet og mangfold er en rød tråd. Blant annet bidrar flere «Friby»-forfattere, som har måttet flykte fra sine hjemland på grunn av trusler for sine ytringer. Fribyforfatterne er invitert til en av byene i fribynettverket, som Larvik og Skien, hvor de får beskyttelse og kan gjenoppta arbeidet sitt.

Hva skriver iranske forfattere om, og hvilke temaer er iranske journalister opptatt av? Vi har bedt tre iranske forfattere og journalister om å gjøre oss klokere. Du møter de 12. november i under programposten "Iran - litteratur & politikk"!

- Vi har fortsatt ledige billetter til de fleste arrangementene, så det er bare å gå online for å bestille billetter. Flere arrangementer er gratis å delta på, men billetter må hentes ut. Spesielt arrangementene for de yngste, som barnekonserten med Ila Auto, begynner å bli fulle. Jeg vil også slå et slag for avslutningsforestillingen i Tønsberg domkirke søndag 14. november, hvor noen av de mest visjonære tekstene til Bob Dylan skal urfremføres – oversatt til norsk, oppfordrer festivalsjefen.

 

Se fullstendig program her

Kjøp / hent ut gratis billetter her

 

Trykket utgave av festivalprogrammet er også sendt ut til mange husstander i fylket. Dette kan også leses digitalt her (PDF)