Justert tiltaksnivå på videregående skoler grunnet smitteutviklingen i Holmestrand

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

27.04.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Det er mandag registrert smitte ved Porsgrunn videregående skole og ved flere grunnskoler i  Holmestrand kommune. Som følge av smitteutviklingen i Holmestrand, går Sande og Holmestrand videregående skoler over på rødt nivå fra tirsdag 27. april.

Holmestrand og Sande videregående skoler

Holmestrand kommune har smitte ved flere kommunale grunnskoler. Kommuneoverlegen valgte derfor å stenge alle grunnskoler tirsdag 27. april og gi elevene digital opplæring denne dagen. 

Samtlige skoler i Holmestrand kommune, inkludert Holmestrand og Sande videregående skoler går over på rødt tiltaksnivå fra tirsdag 27. april til og med fredag 7. mai. 


Porsgrunn videregående skole

Ved Porsgrunn videregående skole avd. nord er tre elever bekreftet smittet av korona. En klasse og flere programfaggrupper er satt i karantene som følge av dette. I tillegg er resterende klasser på Vg3 og en klasse på Vg2 er satt i ventekarantene. Smittesporing og testing pågår.

Smittetilfellene rammer også flere lærere og ledere. Skolen vurderer fortløpende hvordan elevene skal få sin opplæring i en krevende situasjon. Kommuneoverlegen har i samråd med FHI inntil videre vurdert at gult tiltaksnivå i trafikklysmodellen er tilstrekkelig, med digital opplæring for utsatte klasser.