Justert tiltaksnivå og smitte ved de videregående skolene

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

22.04.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Fra og med mandag 26. april er alle de videregående skolene i Vestfold og Telemark på gult nivå, bortsett fra Thor Heyerdahl videregående skole som er på rødt nivå mandag 26. april, men på gult nivå fra og med tirsdag 27. april.

Ytterligere smitte ved Sandefjord folkehøyskole

Samtlige ansatte og elever ved Sandefjord folkehøyskole ble tirsdag denne uken testet etter at tre personer ved skolen hadde fått påvist smitte. Resultatet viser torsdag at ytterligere fem personer er smittet.

På bakgrunn av symptomer og enkeltelevers ønsker, ble 11 elever og to ansatte retestet med hurtigtest og ordinær test. En elev testet positivt på hurtigtest og ble satt i isolasjon umiddelbart. Skolen avventer prøvesvar på de ordinære testene i torsdag kveld.

Skolen gjennomfører en rekke tiltak, deriblant:

  • Mat serveres av beskyttede ansatte utenfor døren til alle elever
  • Elevene informeres via digitale kanaler
  • Skolen har god kontakt og samarbeid med helseetaten i kommunen

Smittesituasjonen ved de videregående skolene 

Bamble videregående skole
En elev er definert som nærkontakt til smittet person. 60 elever og to lærere er i ventekarantene inntil testresultater foreligger.

Skien videregående skole
En elev har testet positivt. Seks elever og en lærer er i karantene.

Porsgrunn videregående skole
En elev er bekreftet smittet. Kommunelegen har besluttet at 37 elever og 18 ansatte settes i ventekarantene frem til og med fredag 23. april. Testing og smittesporing pågår.

I tillegg er et familiemedlem til en elev bekreftet smittet. Som følge av dette er tre lærere, samt en klasse med tilhørende undervisningsgrupper, satt i karantene. Ventekarantenen gjelder til resultatet av elevens test foreligger.

Elever i karantene får undervisning på Teams.