Kevin Krømcke (20); kjærlighet fra første visp

Kevin Krømcke på arbeidsplassen sin, Farris Bad i Larvik.
Kevin Krømcke jobber på Farris Bad i Larvik. Foto: Loni Bjerkholt-Pedersen

Av:

Loni Bjerkholt-Pedersen

Publisert:

19.12.2022

Oppdatert:

12.01.2023 kl.15.10

For Kevin Krømcke (20) er det bare ett yrke som duger, nemlig kokkeyrket.

- Mat har alltid vært et høydepunkt for meg, særlig middagene. Da jeg var yngre pleide jeg å spørre mamma sånn 4-5 ganger hver eneste dag om hva vi skulle ha til middag, ler han.   

Se video lenger ned i saken

Veien mot fagbrevet

Kevin har gått restaurant og matfag på Sandefjord videregående skole. Han møter meg på arbeidsplassen sin, på Farris Bad i Larvik. Her har han tatt hele læretiden sin, han ble nemlig tilbudt lærekontrakt etter å ha vært i utplassering der, på ungdomsskolen.

- Jeg har blitt tatt veldig godt imot på Farris Bad, og jeg får virkelig lov til å prøve meg på ALT, sier han, og retter litt på kokkeskjorta det står Kevin K på.

Det var kjærlighet fra første visp for Kevin, og han visste raskt at det var kokk han skulle bli. 

«Jeg tenkte at uansett hvordan livet mitt blir, så er det å lære seg å lage mat noe jeg alltid kommer til å få bruk for!»

- Kevin Krømcke

Målrettet matentusiast

Kevin beskriver seg selv som en kar som trenger utfordringer. En som er ambisiøs og målrettet. Han liker å bruke både kropp og hodet på jobben, og han elsker at han har en jobb han kan være kreativ i.

- En kontorjobb fra åtte til fire hadde jeg aldri orka, smiler han. Det hadde blitt alt for kjedelig for meg!

Kevin-Krømcke_utenfor-Farris-Bad--_Foto-Loni-Bjerkholt-Pedersen-.jpg
Kevin utenfor arbeidsplassen sin, Farris Bad, i Larvik. Foto: Loni Bjerkholt-Pedersen

Store drømmer

Kevin har store drømmer. Som å skrive en bok om mat. Å bli kjøkkensjef. Og å selge egne produkter i en sjokoladebar.

– Jeg elsker å lage dessert, sier han. Da får jeg jobbet masse med ulike teknikker, og kreativitet!

Kevin ser også for seg at han kunne trives med å lære opp andre. Men akkurat nå, stortrives han der han er, som kokk på Farris Bad. 

- Noe av det aller beste med jobben min, er at vi er som en stor familie på kjøkkenet. Jeg stortrives med både kollegaene og sjefene mine, og jeg lærer masse hver eneste dag. Jeg har til og med lært meg å snakke polsk, sier han. med et stort smil om munnen.