Kickoff for Vestfold og Telemarks nye litteraturfestival


Av:

Frank Tindvik

Publisert:

13.10.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Førstkommende torsdag inviterer fylkets nye litteraturhappening, Kimen Litteraturfestival, til gratis kickoff i Bølgen kulturhus i Larvik med heite forfatter- og artistnavn på programmet.

Kimen Litteraturfestival går av stabelen i uke 45, og er arvtakeren til den tradisjonsrike Litteraturuka i Vestfold. Torsdagens kickoff skal gi en forsmak på hva publikum har i vente når fylkets nye litteraturfestival arrangeres 4. – 8. november.

Spennende litteraturkveld

Det er ingen hvem som helst som er med torsdag kveld for å starte nedtellingen til den nye litteraturfestivalen, og publikummerne som får sikret seg en av et antall begrenset gratis plasser i Sanden scene i Bølgen har en spennende kveld i vente.

- Vi gleder oss til å introdusere det vi håper skal bli hele Vestfold og Telemarks litteraturfestival, slik Litteraturuka var det for Vestfold. Denne kvelden deler to av våre fremste forfattere i hver sin sjanger scenen med spennende blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne samtidsuttrykk, når Jørn Lier Horst, Helga Flatland og Susanne Lundeng Trio byr på bokbad og konsert, forteller festivalsjef for Kimen Litteraturfestival, Steinar Engeland i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Arrangementet er altså gratis, så her er det førstemann til mølla - det er et begrenset antall billetter for å ivareta smittevern. Påmelding gjøres på hjemmesiden til Bølgen kulturhus, da nettsiden til Kimen Litteraturfestival ikke er på plass ennå.

Larvik er festivalbase

Det er ikke tilfeldig at kickoff arrangeres nettopp i Bølgen kulturhus, da tyngdepunktet for den nye litteraturfestivalen vil være Larvik, med nettopp Bølgen som hovedarena. I tillegg vil både Sliperiet og Mikrobryggeriet tas i bruk som arenaer.

- Larvik ligger nær sentrum for Vestfold og Telemarks byer og tettsteder, og har gode kommunikasjonsmuligheter i alle retninger. Med det nye fylkets geografiske utstrekning vil det ikke lenger være praktisk mulig for oss å legge arrangementer i alle kommuner, slik vi gjorde under Litteraturuka. I stedet har vi invitert folkebibliotekene til å være arrangører for det vi kaller «satellitter» under festivaldagene, forklarer festivalsjef Engeland.  

I år blir det seks slike satellittarrangementer, med alt fra slampoesi til temakveld om amerikansk politikk og litterært møte med en tidligere fremmedkriger i Syria. Kimens «satelitter» arrangeres i Tokke, Vest-Telemark, Porsgrunn, Horten, Tønsberg, Sandefjord og Larvik.  

Det er Vestfold og Telemark fylkeskommune som arrangerer Kimen Litteraturfestival

 

Mer informasjon om Kickoff for Kimen Litteraturfestival og påmelding her