Kontrakt til en halv milliard

Nybygget blir på totalt ca 3.000 m2 samt et påbygg på bygg B i tre etasjer. Foto: Illustrasjonstegning

Av:

Redaksjonen

Publisert:

03.04.2020

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Vestfold og Telemark fylkeskommune har i dag inngått kontrakt med Veidekke om rehabilitering og nybygg ved Sandefjord videregående skole.

Kontrakten har en verdi på 528 millioner kroner. Oppstart av nybygg ved landets største videregående skole er i april.
 
– Vi ser fram til å samarbeide med Veidekke om rehabilitering og nybygg ved Sandefjord videregående skole. Veidekke har opparbeidet stor kompetanse på denne type bygg og vi er glade for at dette byggetrinnet kommer i gang allerede i april. Rehabiliteringen vil skje etappevis samtidig som skolen er i full drift, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Fossilfri byggeplass

Fylkesordføreren påpeker at prosjektet utføres som fossilfri byggeplass og med avfallssorteringsgrad på hele 95 %. Samtidig er bæresystemet i nybygget i KL-Tre (massivtre), som bidrar til reduserte klimagassutslipp. -Det er også gledelig å se at nye tekniske anlegg sammen med tilleggsisolering, reduserer energibehovet betydelig, sier fylkesordføreren. 

Oppdraget, som har en verdi til 528 millioner kroner inkludert mva, er det femte store prosjektet med videregående skoler de siste 12 årene hvor fylkeskommunen har landet på Veidekke som entreprenør. Nybygget blir på totalt ca 3.000 m2 samt et påbygg på bygg B i tre etasjer. Det skal rehabiliteres bygningsmasse på ca 11.000 m2 og teknisk omlag 20.000 m2. I de rehabiliterte delene av skolen vil det utføres planløsningsendringer, nye overflater, nytt teknisk anlegg og fasade- og takrehabilitering med tilleggsisolering. Rehabiliteringen vil skje etappevis samtidig som skolen er i full drift.

Moderne skole

Sandefjord vgs. (SVGS) er landets største videregående skole og etter utbygging og rehabilitering vil den totale bygningsmassen være på nærmere 41.500 m2. Det er 2000 elever og 350 ansatte ved skolen. 

– Vi ser veldig frem til å samarbeide videre med Vestfold og Telemark fylkeskommune om prosjektet SVGS 2022, sier Lars N. Hjertås, distriktsleder i Veidekke Entreprenør AS, Vestfold og Telemark.

SVGS_Borggård_Planforum+Arkitekter.jpg

– Sammen skal vi få den eksisterende bygningsmassen til å tilfredsstille behovene som elever og lærere har til en moderne skole, samtidig som vi skal holde oss innenfor målprisen. Vi kommer også denne gangen til å ha fullt fokus på samspill, god dialog og gode løsninger, slik at vi sammen realiserer målene for prosjektet på best mulig måte. Det er særlig viktig for oss at vi klarer å legge til rette for at skolen skal være i drift mesteparten av byggetiden, fremholder Hjertås.

Byggestart er planlagt i slutten av april 2020 og med planlagt ferdigstillelse januar 2023. 

Mer om prosjektet

Les mer om prosjektet her