Kulturministeren til Notodden for å snakke om gjenåpning av kulturlivet

Kulturminister Abid Raja er en av bidragsyterne under gjenåpningsseminaret for kulturlivet, som arrangeres på Notodden 23. mars Foto: Liv Aarberg / Venstre Flickr

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

17.03.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Fylkeskommunen er blant medarrangørene når Notodden Blues Festival 23. mars inviterer til et gjenåpningsseminar for kulturlivet. På talerlisten finner vi blant annet kulturminister Abid Raja, som vil redegjøre for regjeringens arbeid med gjenåpning av kulturlivet.

Hensikten med seminaret er å skape gode samarbeidsstrukturer mellom de ulike aktørene i kulturlivet frem mot sommerens kulturarrangementer.

- Vårt ønske er å sette fokus på samarbeid mellom arrangører og myndigheter for å få til en god og troverdig gjenåpning av større arrangementer til sommeren. Dette er aktuelt for arrangører i hele landet, men vi tar utgangspunkt i hvordan vi best kan løse dette gjennom samarbeid i vår egen region, sier festivalsjef Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.

Bred deltakelse fra kulturlivet

I tillegg til kulturminister Abid Rajas bidrag, vil direktør i Kulturrådet, Kristin Danielsen dele fra rådets arbeid med gjenåpning. Festivaler og arrangører er godt representert på talerlisten, ved blant andre Notodden Blues Festival, Midtgardsblot, Wrightegården, Drammen scener og Roskilde Festival.

Fra Vestfold og Telemark fylkeskommune skal både Maja Foss Five, leder i hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett, og kulturdirektør Else Blom bidra.

Hovedutvalgsleder Maja Foss Five (t.v) og kulturdirektør Else Blom er begge bidragsytere under gjenåpningsseminaret for kulturlivet. 

- Mange kulturarrangementer har blitt avlyst, utsatt eller sterkt redusert i omfang det siste året, som følge av koronapandemien. Nå ser vi framover mot gjenåpning og aktivitet, men det vil kreve nært samarbeid mellom kulturaktørene og myndigheter, og effektive og gjennomførbare tiltak som gir publikum nødvendig trygghet. Vi skal bidra med det vi kan, sier Foss Five.

Stort savn

Konferansen arrangeres fra Bok & Blueshuset på Notodden 23.mars kl. 10.00 til 15.00, og blir en blanding av fysiske og digitale innlegg, intervju og panelsamtaler.  

- Vi er svært fornøyde med å kunne samle viktige aktører fra arrangørfeltet og regjeringen, regionale og lokale myndigheter på denne måten, sier Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.  

Kulturdirektør i fylkeskommunen, Else Blom, ser frem til å møte et bredt spekter at kulturaktører og sammen rette blikket fremover.

- Koronapandemien har satt kulturlivet på en hard prøve. Fylkets kulturarrangører- og aktører har vist stor kreativitet og fleksibilitet i å legge til rette for trygge kulturopplevelser så langt det er mulig. Det har vært et kvantesprang innen digital formidling, men de levende kulturmøtene har vært et stort savn. Både foran, på og bak scenen er alle klare for en trygg gjenåpning, mener hun.

Seminaret, som vil bli ledet av musiker Frode Alnæs, vil også bli livestreamet. Påmelding til fysisk seminar (begrenset antall plasser) og deltakelse via stream her:

NBF-konferansen 2021: Gjenåpningskonferansen (bluesfest.no)

Last ned fullstendig program for seminaret her