La bedriften din bli et miljøfyrtårn

Kvinne i grå blaser som ser på mobilen, har en ipad og en skriveblokk foran seg. Ikoner med miljøvennlige symboler ligger over bildet. Foto/illustrasjon.
Foto: Nuttapong Punna

Av:

Anne Lisbeth Odinsen

Publisert:

05.10.2023

Oppdatert:

05.10.2023 kl.14.33

Fylkeskommunen tilbyr støtte til små og mellomstore virksomheter innen mat, kultur og reiseliv som ønsker å få kvalitetsstempelet Miljøfyrtårn.

Det blir stadig større krav til å drive «grønt». Gjennom å være Miljøfyrtårnsertifisert er din bedrift klar for det grønne skiftet.

– Vi følger opp regional strategi for reiseliv og opplevelser, og vil støtte små og mellomstore reiselivsbedrifter i miljøfyrtårnsertifisering, sier Åse Lill Nordhus Barstad. Hun er rådgiver i teamet for næringsutvikling og entreprenørskap i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Gruppesertifisering

Gruppesertifiseringen gjennomføres som et kurs med fysiske samlinger. Samlingene består av en kombinasjon av kurs/opplæring og gruppearbeid.

– Det har blitt lagt opp til tre kurs som hver består av tre fysiske samlinger. Første kursserie hadde vi på våren i år. De to neste arrangerer vi denne høsten, sier Nordhus Barstad.

Påmeldingsfrist i oktober

Høstens to kurs har begge påmeldingsfrist i oktober.

- Det første kurset hadde vi i Larvik. De to neste kommer vi til å ha i Porsgrunn og Morgedal, sier Nordhus Barstad.

Pris

– Fylkeskommunen står for kurset. Vi dekker utgiftene til kursholder, kursmateriell og møterom med lunsj. Bedriftene dekker selv etableringsgebyr, årsavgift og sertifisør for å bli sertifisert som miljøfyrtårn, opplyser rådgiveren.

Les om ordningen og programmet for samlingen her

Kursserie i Vestfold/Grenland

Datoer: 19. oktober, 9. november og 28. november
Påmeldingsfrist: 9. oktober
Tid: 10.00 – 15.00 alle kursdager
Sted: Comfort Hotel Porsgrunn

Meld deg på her

Kursserie i Øvre Telemark

Datoer: 26. oktober, 16. november og 5. desember
Påmeldingsfrist: 17.oktober
Tid: 10.00 – 15.00 alle kursdager
Sted: Morgedal Hotel

Meld deg på her