Lanseringsseminar: Hvordan har vi det?

Bilde av turgåere.
Turgåere. Folkehelseundersøkelsen gir blant annet innsikt i hvordan vi trives i nærmiljøet. Foto: Stina Glømmi

Av:

Ellen Just Hansen

Publisert:

04.01.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Den 18. januar kan du få rykende ferske tall om helse og trivsel til den voksne befolkningen i fylket.

Meld deg på lanseringsseminaret!

Velkommen til lansering av de første resultater for Folkehelseundersøkelsen i Vestfold og Telemark 2021. Du får rykende ferske tall om hvordan innbyggere over 18 år har det.

Her kan du få kunnskap om: Hvordan vi trives i nærmiljøet, hvor lenge vi i gjennomsnitt sover, støyplager, tilgjengelighet til kulturtilbudet, kosthold, opplevd livskvalitet og mye mye mer knyttet til vår helse.

  • Tirsdag den 18. januar fra klokken 10.00 til 12.00
  • Fylkeshuset i Skien (Torggaten 18). Arrangementet er planlagt med fysisk tilstedeværelse men med forbehold om at den kan bli digital.

Påmelding til lanseringsseminar

Program

Fylkesordfører ønsker velkommen. Vi får et innblikk i undersøkelsens hovedfunn presentert av Marit Knapstad fra Folkehelseinstituttet (FHI). Livskvalitetforsker Ragnhild Bang Nes fra FHI vil særlig snakke om voksnes livskvalitet i fylket.

Det blir også dialog med ordførene Siri Blichfeldt Dyrland fra Midt-Telemark kommune og Elin Gran Weggesrud fra Holmestrand kommune.

Etter lanseringsseminaret blir det møte i Folkehelsenettverket fra kl 12.30 - 15.00. Målet er å arbeide videre med nyttiggjøring av kunnskapen fra undersøkelsen.

Ny unik kunskap om  din og min trivsel

Målet med undersøkelsen er å få en bedre viten om livskvalitet, helse og trivsel til innbyggerne i Vestfold og Telemark. Ny og økt kunnskap bidrar til å utvikle gode lokalsamfunn og mere relevante tjenester og tiltak for befolkningen. 

Fylkeskommunene gjennomfører folkehelseundersøkelsen i samarbeid med Folkehelseinstituttet (FHI). Resultatene skal understøtte kommunenes og fylkeskommunens arbeid. I tillegg vil de innsamlede svar inngå i forskning ved Universitet i Sørøst-Norge.

Få mere informasjon om undersøkelsen www.vtfk.no/folkehelseundersøkelsen2021

Mari Katrine Nicholls Espetvedt
Prosjektleder