Lys til ettertanke

Nattbilde som viser fakler langs E 18 ved Skjee kirke. Langstrakte bremselys gjennom bildet på grunn av lang lukkertid i kameraet.
Lys til ettertanke for 2022 arrangeres 8. januar i 2023 klokken 1700 ved Skjee kirke i Stokke. Foto: Trygg Trafikk

Av:

Freddy S. Fagerheim

Publisert:

15.12.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

For 29. gang inviteres du til å følge Lys til ettertanke. Et arrangement for å minnes og for å vie oppmerksomhet til det som ikke skal skje. Trafikksikkerhetsarbeidet må aldri hvile.

 -Så langt i år har 12 mennesker mistet livet i trafikken på veiene i Vestfold og Telemark. Det er 12 for mye, sier en tydelig Mette Magnussen i Trygg Trafikk.

Hun har jobbet med trafikksikkerhet og markeringen «Lys til ettertanke» siden oppstarten i 1993, og 8. januar er det altså 29. gang dette viktige og flotte arrangementet skal arrangeres.

Se lenke til program nederst i saken. 

 -Bakgrunnen for markeringen var å minnes de alt for mange ofrene på den gamle dødsveien E18 hadde før den store utbyggingen og oppgraderingen til motorvei, forteller Magnussen.

Det har heldigvis skjedd mye på trafikksikkerhet siden da, men dette er et tema som mange jobber med kontinuerlig. Slik arbeid er det ikke mulig å ta pause fra, for nullvisjonen er ikke nådd. Derfor fortsetter arbeidet med trafikksikkerhet uten pause og målet om null skadde eller drepe i trafikken ligger fast.

Hvor og når

Søndag 8. januar kl. 1700 arrangeres minnemarkeringen ved Skjee kirke i Stokke, og som tidligere år er det mulig å være med fysisk på fakkeltoget. Det er også mulig å følge «Lys til ettertanke» digitalt på direktesendingen på Facebook-siden Lys til ettertanke.

I år skal Laila Taraldlien delta på markeringen. Hun mistet sin sønn Henrik den 30. oktober i 2020, og hun deltar på minnemarkeringen med et håp om at andre kan lære av hennes historie og at ikke flere unge liv skal gå tapt.

Politiet, brann og redning deltar for å vise omsorg og for å vise at de bryr seg. En ulykke rammer så mange og nesten alle kjenner noen, eller har selv opplevd å bli rammet av en alvorlig ulykke. Bli med å vis at du bryr deg du også.

Det er mulig å være med på hele eller deler av arrangementet som består av taler ute, fakkeltog, minnestunden inne i kirken og en sosial setting Skjeestua. Pårørende kafeen er åpen fra kl. 1530.

Se også program i lenken under.

Lys til ettertanke program for 2022-23.pdf

Her er lenke til arrangementet.