Med ambisjoner for Telemark

Bilde av hovedutvalgsleder og nestleder
Fra venstre: Hovedutvalget for Telemark ledes av Tone Berge Hansen (Ap), og Gunn Marit Helgesen (H) er nestleder i hovedutvalget. Foto: Tom Marius Lorier Holen / VTFK

Av:

Charlotte N. Erikstad

Publisert:

15.06.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

– Det viktigste målet er å skape jobber, bedre klimaet og få ungdommene våre gjennom skoleløpet og ut i jobb, sier Tone Berge Hansen (Ap), leder av hovedutvalget for Telemark.

Tirsdag fattet Stortinget det historiske vedtaket om å dele Vestfold og Telemark fylke, og med det reetableres Telemark fylkeskommune fra 1. januar 2024. 

Representanter til Telemark fylkesting velges i kommune- og fylkestingsvalget høsten 2023.

LES MER: Flertall på Stortinget: Vestfold og Telemark blir delt

Politisk arbeid i gang

Fylkespolitikerne er allerede i gang med å forberede byggingen av Telemark fylkeskommune. Det er etablert et eget hovedutvalg for Telemark, som springer ut av Vestfold og Telemark fylkesting. 

Det er Tone Berge Hansen (Ap) som leder hovedutvalget, med Gunn Marit Helgesen (H) som nestleder. Her er oversikten over alle de 22 representantene i hovedutvalget for Telemark. 

Intervju med hovedutvalgslederen

I dette intervjuet forteller hovedutvalgsleder Tone Berge Hansen (Ap) om byggingen av en ny fylkeskommune:

Hvilke ambisjoner har du som hovedutvalgsleder for nye Telemark fylkeskommune?

– Vi skal bygge et nytt fylke. Vi skal ta med det beste fra gamle Telemark, noe av det vi har fått til i Vestfold og Telemark og så er alt fokus på utvikling av nye Telemark. Det viktigste målet er å skape jobber, bedre klimaet og få ungdommene våre gjennom skoleløpet og ut i jobb.

Hvordan vil innbyggerne i Telemark merke en forskjell?

– Jeg håper innbyggerne vil merke at de politiske beslutningene kommer tettere på folk og at et godt samarbeid med kommunene i Telemark vil gjøre en forskjell for folk.

Hvilke saker blir viktige for hovedutvalget for Telemark framover?

– Det viktigste arbeidet i hovedutvalget fremover er å få på plass alt til 1. januar 2024. Vi skal sørge for en god organisasjon, gode prosesser for de ansatte og ikke minst sikre at vi gir gode tjenester også under omstillingsarbeidet.

Følg de politiske møtene

Hovedutvalget for Telemark møtes omtrent hver måned. Det neste planlagte møtet er 25. august.

De politiske møtene kan følges på fylkeskommunens nettsider. Her publiseres sakspapirene når de blir tilgjengelige. Møtene kan følges på Web TV eller ved å møte opp på fylkeshuset i Skien.

Vi bygger nye fylkeskommuner

Følg prosessen med å forberede deling og bygging av Vestfold fylkeskommune og Telemark fylkeskommune.