Nå kan DU foreslå hvem som bør få fylkets kultur- og litteraturpris 2022

Einar Erlingsen i vikingklær
I 2021 mottok Einar Erlingsen mottok fylkeskulturprisen for sitt mangeårige engasjement og arbeid i fylkets vikingtidssatsing. Foto: Rune Nordseter

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

23.06.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Vet du om en forfatter, kunstner eller kulturaktør i fylket som fortjener heder og ære for sitt arbeid? Da kan du foreslå han eller henne som kandidat til Vestfold og Telemarks litteraturpris eller Fylkeskulturpris for 2022.

For tredje gang skal disse gjeve prisene deles ut. Begge har som formål å gi honnør og anerkjennelse til mottakerne. Litteraturprisen på kr. 25 000 skal tildeles en forfatter som personlig eller gjennom sitt forfatterskap har tilknytning til Vestfold og Telemark. Formålet med prisen er å synliggjøre, stimulere og utvikle den litterære skriftkulturen i fylket. Fylkeskulturprisen på kr. 75 000 skal tildeles en aktiv kunstner eller kulturaktør som har gjort en viktig innsats for kunst- og kultur i fylket.

Folkepriser

Kandidater til begge prisene kan kun foreslås av andre enn kandidatene selv. Det er hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i fylket som beslutter hvem som skal få Fylkeskulturprisen, mens en jury vedtar litteraturprisen. Maja Foss Five, leder for begge fora, håper på mange forslag innen fristen.

«Disse prisene er på mange måter også folkepriser i tillegg til å være faglig begrunnet, siden innbyggerne kan foreslå kandidater. »

- Maja Foss Five

- Vestfold og Telemark er et litteratur- og kulturfylke, med mange dyktige og talentfulle forfattere og utøvere i mange ulike sjangre. Vi håper på mange velbegrunnede forslag på kandidater fra hele vårt rike kulturfylke, sier hun.

I 2021 var det Tønsberg-lyrikeren Tone Hødnebø som mottok litteraturprisen, mens vikingtidsentusiasten Einar Erlingsen mottok fylkeskulturprisen for sitt engasjement og arbeid i fylkets vikingtidssatsing.

Slik foreslår du kandidater:

Send inn dine forslag og begrunnelser innen 15. august, ved å bruke skjemaene på disse nettsidene: