Nå kan DU foreslå kandidater til fylkets kultur- og litteraturpris

Filmskaper Ilze Burkovska Jacobsen fikk Fylkeskulturprisen i 2020.

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

10.06.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Kjenner du til en forfatter, kunstner eller kulturaktør som har utmerket seg innenfor fylkets litteratur-, kunst- eller kulturliv? Da kan du foreslå han eller henne som kandidat til Vestfold og Telemarks litteraturpris eller Fylkeskulturprisen for 2021.

Litteraturprisen på kr. 25 000 skal tildeles en forfatter som personlig eller gjennom sitt forfatterskap har tilknytning til Vestfold og Telemark. Formålet med prisen er å synliggjøre, stimulere og utvikle den litterære skriftkulturen i fylket. Fylkeskulturprisen på kr. 75 000 skal tildeles en aktiv kunstner eller kulturaktør som har gjort en viktig innsats for kunst- og kultur i fylket, og skal gi honnør og anerkjennelse.

Håper på mange forslag

Kandidater til begge prisene kan kun foreslås av andre enn kandidatene selv. Det er hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i fylket som beslutter hvem som skal få Fylkeskulturprisen, mens en jury vedtar litteraturprisen. Maja Foss Five, leder for begge fora, håper mange sender inn sine forslag.

- Vestfold og Telemark er et litteratur- og kulturfylke, med mange dyktige og talentfulle forfattere og utøvere i mange ulike sjangre. Nå har innbyggerne muligheten til å bidra til at nettopp deres favorittforfatter- eller kunstner i fylket får heder og ære. Vi håper det kommer inn mange velbegrunnede forslag på kandidater fra hele vårt langstrakte og varierte fylke, sier hun.

Slik foreslår du kandidater til prisene:

Send inn dine forslag og begrunnelser innen 15. august, ved å bruke skjemaene på disse nettsidene - hvor du også finner retningslinjer:

Fylkeskulturprisen