Nå kan du søke om støtte til bedriftsintern opplæring

Bilde av kvinne med mørkt hår og gul genser. Foto.

Av:

Anne Lisbeth Odinsen

Publisert:

17.08.2023

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Ordningen med bedriftsintern opplæring (BIO) gir tilskudd til bedrifter i omstilling som vil styrke de ansattes kompetanse. Fylkestinget har vedtatt en ramme på 7 millioner kroner til BIO-ordningen for 2023.

Det åpnes igjen for at bedrifter kan søke om støtte til kompetanseheving av sine ansatte. Høstens søknadsfrist er 20. september 2023.  

- Verdenssituasjonen er urolig, og rammebetingelsene er uforutsigbare. Usikkerhet, permitteringer og konkurser preger deler av norsk arbeidsliv. Flere bransjer og mange bedrifter står overfor krevende og nødvendige omstillinger i tiden som kommer. BIO-ordningen kan bidra til at bedrifter kan møte omstillingsutfordringer med ny og tidsriktig kompetanse, som vil trygge arbeidsplassene og bedriftens konkurransekraft, sier Hans Jacob Edvardsen, leder for BIO-teamet i Vestfold og Telemark fylkeskommune.  

For å motta tilskudd fra BIO må opplæringen knyttes tydelig til den omstillingen bedriften står ovenfor. Denne omstillingen må beskrives konkret i søknaden. Omstilling er imidlertid ikke nødvendigvis lange, omfattende og krevende prosesser. Oftest er det enkle og konkrete, men gjennomtenkte grep som skal til. Det handler altså ikke alltid om de store og radikale innovasjonene. 

LES MER: Finn ut mer om hvordan du søker om BIO-midler  

Ta kontakt for veiledning  

Bedrifter som trenger veiledning for å sende en søknad kan kontakte en rådgiver i fylkeskommunens BIO-team. Her finner du kontaktinformasjon.