Nå kan unge idrettsutøvere søke om plass i toppidrettsprogram

Bilde av idrettsutøvere
To ganger i året arrangeres det samlinger i for utøverne i Vestfold og Telemark Toppidrett. Fristen for å søke plass til neste års utøverstall er 30. april Foto: Frank Tindvik

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

05.04.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Nå kan idrettsutøvere i alderen 15-19 år søke om plass i Vestfold og Telemark Toppidrett for 2022-2023. De som får plass, kan se frem til et innholdsrikt tilbud med samlinger, individuell coaching og oppfølging, og et eget kulturprogram.

Vestfold og Telemark Toppidrett er et samarbeid mellom idrettskretsen og fylkeskommunen, med Olympiatoppen Østlandet som bidragsyter. Tilbudet er unikt i nasjonal sammenheng. Målet med satsingen er å gi unge idrettsutøvere i fylket et løft på veien til sine karrierer som fremtidige toppidrettsutøvere, gjennom å være et verdifullt supplement til deres normale treningshverdager. Nå skal utøverstall for 2022-2023 tas ut, og søknadsfristen nærmer seg.

SØK OM OPPTAK HER

Vil tilføre nye perspektiver og inspirasjon

Utøverne får et bredt idrettsfaglig, kulturelt og sosialt tilbud. To ganger i året arrangeres samlinger med felles treningsøkter, foredrag, erfaringsdeling og sosiale aktiviteter. Utøverne får tilgang på individuell oppfølging fra sportslige koordinatorer med toppidrettsbakgrunn, veiledning innen ernæring, og tilbud om fysikalsk behandling. Et eget kulturprogram er også en viktig del av tilbudet.

- Vi er stolte over å ha dette tilbudet til unge og lovende idrettsutøvere i vårt fylke. For å lykkes i toppidrett, må utøveren legge ned stort arbeid både fysisk, psykisk og sosialt. I Vestfold og Telemark Toppidrett har vi fokus på hele mennesket, og vi ønsker å gi utøverne påfyll både sosialt, sportslig, og kulturelt, forteller Bård Andresen, ansvarlig for fylkeskommunens innsats i toppidrettsprogrammet.

På samlingene får utøverne også faglig påfyll innenfor aktuelle temaer som er viktige i deres treningshverdag, som prestasjonskultur, ernæring og mental trening. Gjennom kulturprogrammet får de møte kunstnere som utfordrer de til å presse grenser på nye måter, utenfor deres vante komfortsoner.

- Vi erfarer at kulturprogrammet bidrar til nye perspektiver, inspirasjon og mestring, og vi tror det kan styrke den enkelte ungdom og gjøre de mere trygge i ulike situasjoner de vil oppleve i sine liv som toppidrettsutøvere, sier Andresen.

Søknadsfrist 30. april

Det er årlig opptak av utøvere, og «stallåret» følger skoleåret. Frist for å søke opptak for 2022-2023 er 30. april. Utøvere som er aktuelle for uttak må representere et idrettslag tilsluttet Vestfold og Telemark idrettskrets, må kunne vise til prestasjoner på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå i sine idretter, og ha klare mål for sin karriere fremover.

- Vi håper på mange gode søknader fra utøvere i ulike grener. De fleste som har vært med i Vestfold og Telemark Toppidrett forteller at det å møte andre utøvere, og utveksle erfaringer på tvers av idretter har stor verdi. Mange har også stor nytte av coaching- og oppfølgingstilbudet vi tilbyr, forteller Bård Andresen.

I nåværende utøverstall er det 16 utøvere som driver 10 ulike idretter. Utøvere som har vært med før, kan søke om opptak på nytt så lenge de er i alderen 15-19 år.

SØK OM OPPTAK HER

Følg Vestfold og Telemark Toppidrett på Facebook her