Nå kan unge idrettsutøvere søke oss om stipend

Bilde av løper
Løper Moa Abounnachat Bollerød var en av åtte utøvere som fikk toppidrettsstipend i 2021 Foto: Arne Dag Myking

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

11.02.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Vi skal dele ut 320 000 kroner i stipender til unge toppidrettsutøvere og kunstnere i Vestfold og Telemark. Søknadsfristen er 15. mars.

- Med denne stipendordningen ønsker vi å bidra til talentutvikling i fylket, og være med på å bygge Vestfold og Telemark som et idrettsfylke - hvor utøvere opplever gode rammer for satsing, sier Maja Foss Five, leder i hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

40 000 kr per stipend

Toppidrettsstipendet er innrettet mot unge idrettsutøvere og para-utøvere i alderen 18-23 år fra Vestfold og Telemark, som har et høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Det kan søkes stipend til trening, konkurranse og utstyr. Det skal deles ut 8 stipender a 40 000 kroner hver.

- Det er stor bredde innenfor idretten i fylket vårt, med mange talenter og utøvere på et utrolig høyt nivå. Vi er heldige å få følge flere av dem på nært hold gjennom Vestfold og Telemark Toppidrett; satsingsprosjektet vi driver sammen med idrettskretsen. Jeg håper på mange søknader til årets stipender, og garanterer at hver og en blir vurdert nøye, forsikrer Foss Five.

Toppidrettsstipend kan mottas mer enn en gang. Søknadsfristen er altså 15. mars.

Mer informasjon om søknadskriterier og digitalt søknadsskjema her