Nå kan utøvere søke seg til Vestfold og Telemark Toppidrett

På de to årlige samlingene blir utøverne utfordret både fysisk og mentalt, her fra klatreveggen på høstsamling 2019. Foto: Frank Tindvik

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

29.04.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Toppidrettssatsingen Vestfold Toppidrett blir videreført i det nye fylket, og nå kan idrettstalenter i alderen 15-19 år søke om å bli en del av Vestfold og Telemark Toppidretts utøverstall 2020-2021.

Vestfold Toppidrett ble etablert allerede i 2003, som et samarbeid mellom idrettskretsen og daværende Vestfold fylkeskommune for å styrke rammene for toppidrettssatsing i fylket. Nå har Vestfold og Telemark idrettskrets vedtatt at det unike satsingsprogrammet videreføres og utvides i nytt fylke. 

Søknadsfrist 1. juni

Målet med satsingen vil fortsatt være det samme: Å bidra til flere OL- og VM-deltakere fra vårt fylke, gjennom å gi utøverne et verdifullt supplement til deres eksisterende trener- og klubbrelasjoner.

- Vi er glade for at dette gode samarbeidsprosjektet mellom idrettskretsen og fylkeskommunen videreføres. Dette toppidrettstilbudet har vært svært populært i Vestfold, og med utvidelse til nytt og større fylke forventer vi mange gode søknader. Utvelgelsen av utøvere er alltid krevende, og de som får plass er svært målrettet i sitt treningsarbeid og holder et høyt nivå i sin idrett, sier ansvarlig for Vestfold og Telemark Toppidrett i fylkeskommunen og styremedlem, Bård Andresen.

Det vil være årlig opptak av utøvere til Vestfold og Telemark Toppidrett, og «stallåret» følger skoleåret. Frist for å søke opptak for 2020-2021 er 1. juni. Søknad sendes via eget skjema på idrettskretsen sin nettside. 

Bredt tilbud

Utøverne som blir tatt ut kan se frem til et bredt idrettsfaglig, kulturelt og sosialt tilbud. Blant annet arrangeres det to årlige samlinger, og utøverne har tilgang på ekspertise innenfor coaching, kosthold, mental trening og fysikalsk hjelp gjennom året. Et eget kulturprogram er også en del av tilbudet. Her får utøverne møte profesjonelle kunstnere som utfordrer til å presse grenser på nye måter. 

- Formålet med kulturprogrammet er å gi utøverne flere perspektiver ved siden av toppidretten, gi økt inspirasjon, trygghet og identitet – og rett og slett ta de ut av komfortsonen. Vi tror det kan bidra til at vi sender ut gode idrettsambassadører ut i Norge og verden fra Vestfold og Telemark, forklarer Andresen. 

Gjennom kulturprogrammet blir utøverne utfordret på nye måter, som å utforske sine kunstneriske evner.
Utøverne utfordres på nye måter, som å utforske sine kunstneriske evner. 

Utøvere som skal være aktuelle for uttak må representere et idrettslag tilsluttet Vestfold og Telemark idrettskrets. Blant utøverne som tidligere har vært i satsingsprogrammet finner vi OL- og VM-medaljevinnere som roer Kjetil Borch og håndballspiller Nora Mørch.

 

Mer informasjon og søknadsskjema her

Følg Vestfold og Telemark Toppidrett på Facebook her