Nøtterøy videregående skole blir heldigital ut skoleåret

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

12.06.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Torsdag og fredag ble det registrert smitte ved fem videregående skoler i fylket. Ved Nøtterøy videregående skole betegnes smittesituasjonen som uoversiktlig, og skolen gjennomfører helheldigital opplæring frem til sommerferien.

Fredag kveld var ni elever ved Nøtterøy videregående skole bekreftet smittet, og 250 elever og 21 ansatte i karantene. I samråd med kommunelegen er det besluttet at skolen er heldigital ut skoleåret.

Det ble tidligere denne uken bekreftet smitte hos en elev ved Greveskogen videregående skole. Den smittede hadde ikke vært på skolen og tilfellet fikk derfor ingen konsekvenser. Torsdag ble det meldt om ytterligere ett smittetilfelle. Som følge av dette er 14 elever og tre ansatte satt i karantene.

En ansatt ved Porsgrunn videregående skole testet torsdag positivt på hurtigtest. Tre andre ansatte er satt i ventekarantene frem til testresultat foreligger. Ingen elever er berørt så langt.

En elev ble torsdag bekreftet smittet ved Re videregående skole. Som følge av dette ble to lærere og 28 elever satt i karantene.

Ved Færder videregående skole ble det meldt om smitte hos en elev. Eleven har ikke vært på skolen den siste tiden, og ingen andre elever eller ansatte blir berørt.