Ny fylkesdirektør i Telemark

Bilde av Ketil Reed Aasgaard
Ketil Reed Aasgaard begynner i jobben som prosjektleder for byggingen av Telemark fylkeskommune 2. januar 2023, men han er allerede koblet på det som skjer i prosjektet.

Av:

Charlotte N. Erikstad

Publisert:

04.10.2022

Oppdatert:

09.02.2023 kl.10.08

– Det er en del områder der Telemark har gode forutsetninger for å ta en posisjon. Det aller viktigste er å bidra til å utvikle Telemark som en attraktiv region, sier Ketil Reed Aasgaard.

Fylkestinget vedtok fredag 30. september å ansette Ketil Reed Aasgaard som ny fylkesdirektør og øverste administrative leder for framtidige Telemark fylkeskommune. Fram til 2024 er han prosjektleder for byggingen av den nye fylkeskommunen.

Hvilke ambisjoner har Ketil Reed Aasgaard for Telemark de neste årene? Les mer om hans første tanker i dette intervjuet.

Hva gjør dette til en attraktiv stilling for deg?

– Bakgrunnen min er fra privat sektor, fra konsulentbransjen og fra kommunal sektor. Det er spesielt spennende å være med på å bygge noe nytt. Og så i neste runde, å lede den organisasjonen jeg har vært med på å bidra til å bygge. Det er det beste fra to ulike verdener. Den kombinasjonen er utrolig spennene og motiverende. Jeg tenker at jeg har erfaring og kompetanse til å bidra i begge disse rollene, sier han.

Hvilke ambisjoner har du i jobben, og for nye Telemark?

– Jeg ser for meg at det er en del områder der Telemark har gode forutsetninger for å ta en posisjon. Det aller viktigste er å bidra til å utvikle Telemark som en attraktiv region. Med alt det som foregår innenfor industrien i Telemark, kan fylkeskommunene bidra ta en posisjon som kompetansesenter, og bidra innen grønn omstilling og grønn vekst. Det er en mulighet for å bli enda større og tydeligere, sier Aasgaard, og legger til: 
 
– Jeg har tro på å skape arbeidsplasser der folk bor. Det å styrke høyere utdanning henger tett sammen med det å skape arbeidsplasser. Jeg har tro på samarbeidet mellom videregående opplæring og fagskoler som bindeledd universitet og næringsliv. Her er det et større potensiale. 
 
Hva er det viktigste for deg når det gjelder samarbeid med kommuner og andre samarbeidspartnere?

– Fylkeskommunen har en fantastisk nettverkbyggerrolle, både i forhold til samfunnsoppdraget med tyngde på videregående opplæring, men også innenfor de andre områdene. Vi skal spille på møteplasser og relasjonsplasser inn mot næringsliv, kommuner, universitetet og andre fylkeskommuner. Fylkeskommunen er en nettverksbygger, og det har jeg tenkt til å ta på alvor, sier Aasgaard.

Har du noe mer på hjertet som påtroppende fylkesdirektør i Telemark?

– Jeg gleder meg veldig til dette. Jeg gleder meg til å treffe folk. Det inntrykket jeg har fått så langt er veldig positivt. Fylkeskommunen har fremoverlente politikere som vil noe med fylket, og det er veldig bra, sier Ketil Reed Aasgaard.

Han begynner i jobben som prosjektleder for byggingen av Telemark fylkeskommune 2. januar 2023.

Vi bygger nye fylkeskommuner

Følg prosessen med å forberede deling og bygging av Vestfold fylkeskommune og Telemark fylkeskommune.