Ny fylkestannlege i Telemark

Live Lid Breiland har takket ja til stillingen som fylkestannlege. Foto: Gunne Lid Breiland

Av:

Anne Lisbeth Odinsen

Publisert:

04.07.2023

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Live Lid Breiland har takket ja til stillingen som fylkestannlege/seksjonsleder tannhelse i nye Telemark fylkeskommune.

Breiland har en mastergrad i odontologi fra Universitetet i Oslo. Hun har vært klinikkleder i Vinje siden 2013. Fra 2017 fikk hun også ansvaret for klinikkene i Fyresdal og Seljord. Fra 2021 har Live vært seksjonsleder med ansvar for ytterligere 3 klinikkledere.

Direktør for Opplæring og folkehelse, Helge Kristian Galdal, er glad for å kunngjøre at Breiland har takket ja til stillingen.

- Jeg har lært Live å kjenne som en engasjert og tydelig leder med stort hjerte for den offentlige tannhelsetjenesten og gleder meg til å følge henne i den videre utviklingen av dette viktige samfunnsoppdraget for fylkeskommunen, sier Galdal.

Ser frem til oppstart

- Eg gledar meg veldig til oppstart i stillinga! Kjempespennande å få lov til å lede tannhelsetenesta i tida framover, då det er spådd store endringar dei nærmaste åra. Eg er glad for å ha dyktige kollegaer rundt meg både ute på klinikkane og i støttefunksjonane våre, og ser fram til å ta fatt på vidare arbeid over sommaren, sier Breiland.

Live er 35 år og bor i Høydalsmo med mann og to gutter på 5 og 7 år. Hun vil bli tilknyttet det nye fylkessenteret i Seljord som sin kontorarbeidsplass.

Oppstartsdato er foreløpig ikke helt avklart.