Nye ledere i Telemark

Fra venstre: Hanne Winberg, Jon Steinar Tufte og Elisabeth Gylder Vingereid.
Fra venstre: Hanne Winberg, Jon Steinar Tufte og Elisabeth Gylder Vingereid.

Publisert:

12.04.2023

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Det er nå klart hvem som blir fylkessjef for samfunnsutvikling, fylkessjef for organisasjon og digital utvikling og fylkessjef for økonomi og virksomhetsstyring i nye Telemark fylkeskommune.

De tre lederstillingene ble lyst ut i begynnelsen av februar, med søknadsfrist 27. februar, med utsatt frist til 6. mars for stillingen som fylkessjef for samfunnsutvikling. Etter tre intervjurunder for hver stilling er det nå klart hvem som blir nye ledere i Telemark fylkeskommune:

  • Jon Steinar Tufte, fylkessjef for samfunnsutvikling
  • Elisabeth Gylder Vingereid, fylkessjef for organisasjon og digital utvikling
  • Hanne Winberg, fylkessjef for økonomi og virksomhetsstyring

− Jeg er glad for å ha fått tre godt kvalifiserte ledere med på laget, klare til å bygge nye Telemark fylkeskommune. Det skal vi gjøre sammen med alle de dyktige ansatte og de to andre fylkessjefene som allerede er på plass, sier Ketil Reed Aasgaard, kommende fylkesdirektør i Telemark fylkeskommune.

LES OGÅ: Innplassering av leder i Telemark fylkeskommune

 

Fylkessjef for samfunnsutvikling

Jon Steinar Tufte kommer fra stillingen som seksjonsleder for kultur, idrett og friluftsliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

− Med sin varierte bakgrunn har Jon Steinar Tufte god rolleforståelse, og god innsikt i fylkeskommunens rolle og utfordringer. Med han på laget vil vi får en tydelig, trygg og reflektert leder, med motivasjon og stort engasjement for rollen, sier Ketil Reed Aasgaard.

Oppstartstidspunktet er foreløpig ikke avklart.

 

Fylkessjef for organisasjon og digital utvikling

Elisabeth Gylder Vingereid kommer fra stilling som avdelingsdirektør/programledelse i Skatteetaten.

− Med Elisabeth Gylder Vingereid som fylkessjef for organisasjon og digital utvikling, får vi en leder med god relevant sammensatt faglig bakgrunn med og med mye relevant erfaring fra offentlig sektor. Hun har arbeidet mye med endring og digitalisering, så jeg ser frem til Vingereid skal være med å bygge nye Telemark fylkeskommune, sier Aasgaard.

Oppstartstidspunktet er foreløpig ikke avklart.

 

Fylkessjef for økonomi og virksomhetsstyring

Hanne Winberg kommer fra stilling som økonomisjef i Porsgrunn kommune.

− Hanne Winberg har sterk faglig bakgrunn innen kommuneøkonomi, og god innsikt og forståelse for fylkeskommunens rolle og samfunnsansvar, så jeg er glad for å ha henne med. Hun har gjennom flere år jobber bredt med organisasjonsutvikling, og har engasjement for utvikling av stabstjenestenes rolle i tverrgående samarbeid og utvikling av tjenester, sier Aasgaard.

Oppstartstidspunktet er foreløpig ikke avklart.