Nye smittetilfeller på de videregående skolene

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

04.05.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Det siste døgnet har det igjen blitt registrert flere nye smittetilfeller ved fylkets videregående skoler.

Saken er oppdatert tirsdag 4. mai kl. 12.42: 

Skien videregående skole

To elever ble bekreftet smittet mandag. Som følge av dette ble fire klasser satt i karantene. 

Tirsdag formiddag er syv klasser, 180 elever, og over 20 lærere satt i karantene. Smittesporing pågår, og situasjonen er uoversiktlig og kan endres raskt. Situasjonen gjør gjennomføringen av fysisk opplæring så utfordrende at skolen går over til digital opplæring ut denne uken. For elever som ikke er i karantene og som har behov for fysisk oppmøte, vil skolen tilrettelegge for dette.

Hjalmar Johansen videregående skole

En ansatt og en elev ble bekreftet smittet mandag. I tillegg er flere elver i karantene som følge av kontakt med smittede personer. Skolen hadde tirsdag kveld rundt 100 elever og syv ansatte i ventekarantene, mens 45 elever og 19 ansatte er i karantene.

Tirsdag formiddag er ytterligere en ansatt og fem elever bekreftet smittet. Over 250 elever og 30 ansatte er nå i karantene eller ventekarantene. Skolen gjennomfører digital opplæring for de utdanningsprogrammene som er rammet ut uken. For øvrige grupper gjennomføres opplæringen på skolen.

Porsgrunn videregående skole

En elev er smittet. En klasse og seks lærere er satt i karantene. I tillegg er to klasser og samtlige lærere som har undervist i disse klassene satt i ventekarantene. Ventekarantenen varer frem til nærmere beskjed kommer fra kommuneoverlegen.

Det er nå så stor pågang på kommunens testsenter, at testing antageligvis først vil kunne gjennomføres fredag.