Nye smittetilfeller på Sandefjord og Færder videregående skole

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

11.02.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Det er torsdag morgen bekreftet smitte hos en elev på Færder videregående skole og hos en elev på Sandefjord videregående skole. Sandefjord kommune bekreftet også onsdag kveld funn av det engelske mutantviruset blant tidligere smittede elever.

En elev ved Sandefjord videregående er torsdag formiddag bekreftet smittet av korona. Som følge av dette er 14 elever og en lærer er satt i karantene til og med mandag 15. februar.

Sandefjord kommune har også informert om at to elever som tidligere har vært konstatert smittet, nå har fått påvist det engelske mutantviruset.

Kommunen har drøftet situasjonen med FHI, og forsterker arbeidet med testing og smittesporing. De videregående skolene fortsetter på rødt nivå, men kommuneoverlegen melder på kommunens hjemmeside at det kan komme endringer i tiltakene.

Det er også bekreftet smitte hos elev ved Færder videregående skole. Eleven og klassen sitter allerede i karantene, men to nye lærere er definert som nærkontakter og satt i karantene. Totalt er 13  elever og sju lærere ved skolen nå i karantene.