Nye smittetilfeller ved fylkets videregående skoler

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

08.03.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Det har i løpet av helgen blitt bekreftet ytterligere smitte ved flere av fylkets videregående skole. Som følge av dette settes det inn forsterkede smitteverntiltak ved flere av skolene denne uken.

Greveskogen videregående skole

Lørdag ettermiddag fikk Greveskogen videregående skole melding om smitte hos en elev. 23 elever og 6 ansatte er satt i karantene som følge av dette.

Færder videregående skole

Ved Færder videregående er 27 elever og tre ansatte satt i ventekarantene. De er definert som nærkontakter. Prøvesvar avventes.

Skogmo videregående skole

Ved Skogmo videregående skole er en klasse og to lærere satt i karantene som følge av nytt smitteutbrudd. 


Melsom videregående skole

Ved Melsom videregående skole fikk en ansatt fått påvist smitte lørdag. Som følge av dette er ytterligere 34 elever og tre ansatte satt i karantene til og med 13. mars. Totalt hadde skolen lørdag ettermiddag sju elever og en ansatt i isolasjon, og 89 elever og 13 ansatte i karantene. Som tidligere varslet gjennomfører skolen i hovedsak digital opplæring fra og med mandag 8. mars. Elever som av ulike årsaker må møte på skolen vil ha anledning til det.

Horten videregående skole

Alle ansatte og elever ved Horten videregående skole ble fredag satt i ventekarantene til og med søndag 7. mars. Over 280 elever og ansatte ble testet fredag ettermiddag. Tre elever har så langt fått påvist smitte.

Bamble videregående skole

Ved Bamble videregående skole fikk en elev fått påvist smitte lørdag. Som følge av dette er 29 elever satt i og sju lærere satt i karantene. I tillegg vil et større antall elever og lærere være i ventekarantene mens smittesporing og testing pågår. Et stort antall elever vil derfor drive læringsarbeidet digitalt mandag 8. mars.

Kompetansebyggeren

Lørdag ble det bekreftet smitte hos tre elever ved Kompetansebyggeren i Tønsberg. Som følge av dette er 82 elever og 13 ansatte satt i karantene. Søndag kveld ble det meldt om enda et smittetilfelle hos en elev ved Kompetansebyggeren. Ytterligere 15 elever og en lærer er satt i karantene som følge av dette. 

Forsterkede tiltak av smittevernhensyn

Fylkeskommunen gjennomførte lørdag samtaler med kommuneoverlegene i Horten, Færder og Tønsberg kommuner. I samråd med kommuneoverlegene ble det besluttet at de videregående skolene i disse tre kommunene i hovedsak bør gjennomføre digital opplæring uke 10.

Re videregående skole har allerede planlagt digital opplæring grunnet driftsmessige utfordringer. I tillegg planlegger nå Horten, Greveskogen, Færder og Nøtterøy videregående skoler for mer digital opplæring enn forutsatt på rødt nivå.

Elever som av ulike årsaker har behov for å møte på skolen, skal fortsatt få tilbud om dette.

Kompetansebyggeren og voksenopplæringstiltakene ved Færder, Thor Heyerdahl og Sandefjord videregående skoler gjennomfører digital undervisning frem til og med 16. mars. Dette er i tråd med reglene for voksenopplæring i covid-19-forskriften.