Offisiell åpning av Bamble videregående skole

Et bygg med fasade i tre og sort med gress foran. Foto.
Bamble videregående skole Foto: Kristine Mellefoss

Av:

Anne Lisbeth Odinsen

Publisert:

25.08.2023

Oppdatert:

25.08.2023 kl.08.43

Denne uken var det offisiell åpning av Bamble videregående skole. Det var en stolt rektor som talte til de fremmøtte.

- Det er nå 9 år siden vi ble administrativt slått sammen, og nå er den fysiske sammenslåingen en realitet. For oss er ikke dette «bare» et nytt skolebygg, dette skal gi resultater. Det viktigste er at flere elever gjennomfører videregående skole. Dette bør også gi bedre trivsel hos elever og ansatte. Det er også slik at skolen skal gi læringsforhold med et sterkt fokus på bedre helse og miljø. Nå er rammebetingelsene satt, nå er det hos oss det begynner, sa rektor Hermod Håtveit.

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen fikk æren av å klippe snoren og åpne den nye skolen.

3.jpg
Fylkesordfører Terje Riis-Johansen og rektor Hermod Håtveit under åpningen av skolen. Foto: Kristine Mellefoss

Ble slått sammen i 2014

Allerede i 2014 ble Bamble og Croftholmen videregående skole slått sammmen, men skolens lokaliteter har vært spredt i ulike bygg, både ved Bamble og Croftholmen videregående skoler. Ifølge rektor Hermod Håtveit har dette ført til altfor mye tid brukt på forflytning av mennesker istedenfor å arbeide med læring og læringsmiljø.

I fylkestinget 9. september 2021 ble det vedtatt å sette i gang byggeprosessen av skolen, og da gikk det bare en uke før byggeprosessen var i gang. Det nye bygget har kostet 328 millioner og er på rundt 5.000 kvadratmeter.