Oppfordrer alle til å prøve en bilfri dag

Syklist med sandaler
Foto: Freddy S. Fagerheim

Av:

Hanna K. Hekkelstrand

Publisert:

16.09.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Fra 16. til 22. september arrangeres Europeisk mobilitetsuke i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Mobilitetsuka er verdens største kampanje for miljøvennlig transport og arrangeres i over 2000 byer rundt om i Europa

I år samarbeider kommunene Horten, Sandefjord, Tønsberg, Larvik, Færder og Midt-Telemark, i tillegg til Bypakke Grenland. Prosjektleder for Mobilitetsuka i fylkeskommunen, Mariann Førsund-Hansen, forteller oss at Mobilitetsuka er verdens største kampanje for miljøvennlig transport og arrangeres i over 2000 byer rundt om i Europa.

Oppfordrer til bilfri dag

I forbindelse med Mobilitetsuka markerer Vestfold og Telemark fylkeskommune og samarbeidspartnere «Bilfri dag» der en oppfordrer egne ansatte og innbyggere til å prøve alternativer til å kjøre bil til jobb og fritidsreiser. Denne dagen finner sted onsdag 22. september.

«Vi håper mange erfarer at det er enklere å reise miljøvennlig enn det de tror»

- Mariann Førsund-Hansen, prosjektleder for Mobilitetsuka

Bra for helsa og miljøet

Arve Høiberg (A), leder for Hovedutvalg for samferdsel i Vestfold og Telemark fylkeskommune stiller seg bak dette. De siste årene har miljøvennlig transport vært et viktig politisk satsingsområde, særlig knyttet til bygging og utbedring av gang- og sykkelveiene. Høiberg håper dette vil føre til at flere vil satse på å gå og sykle enn tidligere.

- Vi satser på dette fordi vi ønsker å gjøre det til et lett og godt valg å gå eller sykle. Det er bra for helsa og det er bra for miljøet. Og så er bussen alltid et godt alternativ, sier Høiberg.

- Vestfold og Telemark er et fylke med sammensatt geografi. Ikke alle kan gå eller sykle til jobb. Samtidig kan det være et alternativ for noen å sykle til butikken. Det ønsker vi å tilrettelegge for og heie på, avslutter han. 

Se også

Europeisk mobilitetsuke 2021 har temaet "Bærekraftig transport", med slagordet "Hold deg sunn - reis bærekraftig". 

Les mer om Europeisk mobilitetsuke 2021

Bilde av Mariann Førsund-Hansen Mariann Førsund-Hansen
Rådgiver samferdsel, miljø og mobilitet