Refleksvinner

Vinner av reflekskonkurranse Ulla Nachtstern

Av:

Henriette Auensen

Publisert:

25.11.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Vinneren av reflekskonkurransen er kåret

Tellinger viste oss at voksne i Vestfold og Telemark er blant de dårligste i landet på bruk av refleks. Faktisk er vi tredje dårligst i hele Norge, med bare 42% voksne som bruker refleks.

– Når vi vet hvor viktig refleksbruk er for å synes i mørket og redde liv  kan vi ikke fortsette å ha det slik. Dette vil vi gjøre noe med!  sa Arve Høiberg, leder av fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

Fylkeskommunen inviterte til en konkurranse: hva skal til for å få voksne til å bruke refleks?

Vinneren av reflekskonkurransen er Ulla Nachtstern fra Færder med et som traff oss i hjertet.

Foreslo hjertereflekser

Ulla foreslo at vi lagde hjertereflekser som kan deles i to med teksten «Jeg passer på deg» og «Du passer på meg» for om et barn spør om du vil dele et hjerte med deg – hvordan kan du IKKE bruke det?

Vi er enige, og har produsert et antall av disse refleksene for å kan dele med en (voksen) du er glad i.

Om du vil ha en, kan du komme innom resepsjonen på fylkeshuset i Tønsberg eller Skien. Mindre grupper kan også ta kontakt og få tilsendt et antall – så langt det rekker.

Ulla har fått med seg reflekser til å dele med de hun er glad i tillegg til 5000,- og pannebånd og hansker med refleks på. Andre vinnere som mottar reflekser med Ulla sitt design er: dagrehabiliteringen ved SIT i Tønsberg kommune samt Gutter 13/14 ved Store Bergan i Sandefjord.

Med disse hjerterefleksene fra noen du er glad i håper vi flere bruker refleks fremover.