Russen ved Thor Heyerdahl setter feiringen på pause

Russepresident Erik Lindstøl

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

21.05.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Som følge av den uoversiktlige smittesituasjonen i Larvik, hvor flere elever ved Thor Heyerdahl videregående skole er smittet, har russen bestemt at russefeiringen i Larvik nå settes på pause inn til smittetrykket i kommunen har gått ned.

Dette har de besluttet i tett dialog med kommuneoverlegen og assisterende kommunedirektør i Larvik, som har gitt en klar anbefaling om at russen ikke må samles for å feste fremover.

At russefeiringen settes på pause, vil si at det fra i dag ikke skal være festing eller samlinger av russ.

- Skal vi hindre at viruset sprer seg mer, er det viktigere enn noen gang at vi står sammen. Selv om selve feiringen pauses, kan russen fortsatt gå med russedressen sin. Russestyret vil også prøve å finne andre hyggelige aktiviteter russen kan gjøre, men dette er absolutt en vanskelig situasjon, sier russepresident, Erik Lindstøl.

Elevrådet og rektor, Lin Marie Holvik, ved Thor Heyerdahl videregående skole støtter beslutningen fullt ut. Elevrådsleder Frøya Karlsen Dallago understreker at også Vg1- og Vg2-elever nå må unngå å samles.

Russen høster mye skryt fra Larvik kommune og politiet for et veldig godt samarbeid, og for at de gang på gang viser at de tar ansvar. Det at de står sammen om en avgjørelse om å sette russetiden på pause, viser at de innser alvoret.