Semb ansatt som prosjektleder for Opera Vestfold og Telemark

Kvinne i sort genser med lyst hår. Foto.
Katharina Jakhelln Semb Foto: Erika Hebbert

Av:

Anne Lisbeth Odinsen

Publisert:

24.04.2023

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Katharina Jakhelln Semb er ansatt som ny prosjektleder for Opera Vestfold og Telemark.

Katharina Jakhelln Semb er utdannet sanger fra Norges Musikkhøgskole og Academy of Young Artists ved Mariinsky Operaen i St. Petersburg. I tillegg har Semb mellomfag i italiensk og en Executive Master of Management fra BI. Hun har vært operasjef for Arktisk Filharmoni (da Nordnorsk Opera og Symfoniorkester) i syv år. Hun er også operaregissør og satte nylig opp en produksjon ved Kungliga Operan i Stockholm.

- Semb har en solid bakgrunn og vi er svært glade for at hun har takket ja til stillingen, sier Maja Foss Five, hovedutvalgsleder for kultur i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Flere operamiljø i fylket

Semb skal utrede muligheten for en etablering av et operaselskap i Vestfold og Telemark.

- Jeg er veldig glad for denne muligheten. Vestfold og Telemark er eneste regionen som ikke mottar støtte til opera over statsbudsjettet, men har likevel flere aktive operamiljøer i fylket. Opera betyr mye for mange mennesker og ligger mitt hjerte nært. Derfor synes jeg det er viktig å jobbe for at det også skal etableres en opera i denne regionen, sier Katharina Jakhelln Semb.

Skatteboe ser frem til at arbeidet mot en distriktsopera for Vestfold og Telemark kan starte opp.

- Det blir spennende å se om det er grunnlag for en stor operasatsing i fylket, men jeg har troen på at de ulike aktørene i regionen vil samarbeide om dette slik at publikum kan få flotte operaopplevelser i fremtiden, sier Dag Henrik Skatteboe. 

Del av en solid kultur

- Jeg tenker at Opera Vestfold og Telemark skal dra nytte av, og være en del av, det rike og solide musikk- og kulturmiljøet som allerede er i fylket, samtidig som det skal bringe noe nytt også. Målet er fullsceniske operaproduksjoner for publikum her i fylket og for alle som ellers måtte ønske å nyte godt av Vestfold og Telemarks gjestfrihet, avslutter den nyansatte prosjektlederen.