Sigrid Marumsrud ansatt som rektor ved Sande videregående skole

Portrett av Sigrid Marumsrud
Sigrid Marumsrud starter i stillingen som rektor ved Sande videregående skole 1. august.

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

03.02.2023

Oppdatert:

09.02.2023 kl.10.08

Sigrid Marumsrud har takket ja til stillingen som rektor ved Sande videregående skole.

Sigrid Marumsrud (55) har vært ansatt som rektor ved Malvik videregående skole i Trøndelag siden oktober 2016. Hun har en mastergrad i skoleledelse, og en faglig utdannelse innen blant annet historie, engelsk og litteraturvitenskap.

Tilbake til Østlandet

Marumsrud kommer opprinnelig fra Telemark og har nær familie i Vestfold og Viken. Hun har bodd i Trondheim siden studietiden og gleder seg nå til å flytte tilbake til Østlandet. 

-Etter mange trivelige og lærerike år i videregående opplæring i Trøndelag, ser jeg frem til å vende nesa hjemover og starte i rektorjobben i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Jeg gleder meg til å bli kjent med ansatte og elever på Sande videregående skole, og til å fortsette og videreutvikle det gode arbeidet som er satt i gang for å bedre elevenes læringsmiljø, resultater og gjennomføring, sier Sigrid Marumsrud.

Riktig kandidat til stillingen

Det var flere gode kandidater blant søkerne til rektorstillingen ved Sande videregående skole.

-Sande videregående skole har i flere år skapt gode resultater og utviklet et godt lærings- og arbeidsmiljø. Dette er alle ansatte med på å levere, men det hviler et særlig ansvar på skolens ledere. Jeg opplever Sigrid som en trygg og utviklingsorientert leder. Hun har skapt spennende resultater ved skolen hun leder nå, og jeg er sikker på at Sigrid er rett kandidat til stillingen som rektor ved Sande videregående skole, sier direktør for Opplæring og folkehelse i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Helge Galdal.

Marumsrud starter i stillingen 1. august. Wenche Lien har takket ja til å fortsette i rektorstillingen ut skoleåret. Fra 1. juli til 1. august er Bente Saue konstituert rektor ved skolen. ​​​​​​​